Legalább a fű magyar lesz a foci-Eb-n

Vágólapra másolva!
Budapestről rendelte meg a gyepszőnyeget a június 7. és 29. között sorra kerülő osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság néhány mérkőzésének otthont adó innsbrucki stadion vezetősége.
Vágólapra másolva!

Az európai szövetség (UEFA) nem kötötte ki, hogy a nyolc arénában egységes legyen a fű, a helyi irányítók szabad kezet kaptak abban a kérdésben, hogy meghagyják-e az eredeti borítást, avagy kicserélik. A minőséget azonban persze ellenőrzik az illetékesek.

Eddig hét helyszínen dőlt el a "megy vagy marad" kérdés: Bécsben és Genfben nem újítanak, Salzburgban és Bázelben - ahol egyébként műfű volt a stadionban -, továbbá Innsbruckban, Zürichben és Bernben ugyanakkor új borítást kap a játéktér. Egyedül a klagenfurtiak gondolkodnak még, de valószínűleg ott is cserére kerül sor.

Salzburgba és - amennyiben szükség lesz rá - Klagenfurtba Németországból érkezik a gyep, míg az innsbruckiak Budapestről, egy Duna-parti iszapos területről hozatják a füvet, mindjárt két pályára valót. "A második adagot az edzőpályára fektetjük le" - mondta Michael Ausserhofer igazgató.

A Tivoli Stadionban hétfőn szedik fel a régi gyepszőnyeget, az újat az időjárástól függően csütörtökön vagy pénteken fektetik le. Innsbruck a D csoport három mérkőzésének - a spanyol-orosznak, a svéd-spanyolnak és az orosz-svédnek - ad majd otthont.