Isten hozott Twin Peaksben!

Twin Peaks - a filmtörténet egyik legegyedibb, legmisztikusabb, legjobban kitalált figurákat felvonultató, egyszóval legzseniálisabb sorozata. Mégis, hiába a tökéletes casting, karrierjük során a színészek egyike sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az [origo] sorozatában annak nyomába eredt, vajon mi várt Cooper ügynökre és Windom Eaerlre, Bobra, az Óriásra és a Tuskó Ladyre a Twin Peaks után.

Forrás: Universal MusicIsten hozott Twin Peaksben, ebben a gyönyörű vidéki kisvárosban, mely ugyanúgy szimbóluma Amerikának, mint New York felhőkarcolói. Isten hozott a kisvárosok Amerikájában, a béke, a fenyőillat és a cseresznyés pite földjén. Isten hozott Twin Peaksben, az idilli kis pár tízezres lélekszámú településen valahol  északnyugaton, mindössze öt mérföldre a kanadai határtól. Hidd el, mindez csupán a felszín.

Minden elromlik ugyanis, mikor egy ifjú lány, a helyi gimnázium királynője, az angyalként imádott Laura Palmer műanyag zsákba bugyolált meztelen tetemét felveti a helyi tó, s a hullámok pedig egyre csak nagyobbak és nagyobbak lesznek. Amikor pedig az erdőből egy életben hagyott, de brutálisan megkínzott és félőrültre vert nő keveredik elő, a helyi seriff úgy látja: segítséget kell igénybe vennie. Megérkezik Dale Cooper, az FBI különleges ügynöke, hogy átvegye a nyomozást. A városka élete fenekestül fordul fel, ahogy az egyre megdöbbentőbb igazságokra sorra fény derül.

Twin Peaks - a filmtörténet egyik legegyedibb, legmisztikusabb, legjobban kitalált figurákat felvonultató, egyszóval legzseniálisabb sorozata. Mégis, hiába a tökéletes szereplőválogatás, és maga a Twin Peaks nyújtotta reklám, a karrierje során a színészek egyike sem váltotta be a hozzá fűzött nem kis reményeket. Sorozatunk első részében annak jártunk utána, mi történt az FBI és a DEA nagyon is különleges ügynökeivel.

Előző
Következő