Mr. és Mrs. Douglas a Majompofában

A Traffic című film után - melyben Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones közösen szerepelt - ismét együtt forgat a házaspár. Ezúttal azonban nemcsak egy filmben - ám két külön cselekényszálon - jelennek meg, hanem valódi partnerei lesznek egymásnak.

Forrás: MTICatherine Zeta-Jones és Michael Douglas összeesküvő szélhámosokat alakít majd a Monkyface (Majompofa) című tervezett produkcióban, mely a lóversenyek világába enged bepillantást. A Stephen Frears által rendezett film a versenyek hátterében meghúzódó csalásokról és pozícióharcokról mesél, egy kis romantikát is beleszőve a történetbe. A híres hollywoodi házaspár tehát első ízben lesz látható valódi partnerekként a vásznon.

Steven Soderbergh Traffic című filmjében ugyan szintén mindketten szerepeltek, de két külön cselekményszálon, így egyetlen közös jelentük sem akadt. A Monkyface ebből a szempontból újdonság lesz, amellett, hogy a kis költségvetésű produkció színészi szempontból bizonyítási lehetőséget jelent a sztároknak. Zeta-Jonest és Douglast épp a Traffic egyik producere, Laura Bickford vette rá az újabb szereplésre, aki már Soderbergh mellett megtanulhatta, hogyan hozhat ki egy amerikai produkciót 50 millió dollárból - ekkora sztárok részvételével. (Ilyen esetben ők is kevesebb pénzért vállalnak szerepet, hiszen máskülönben együtt kapnának annyit, amennyi a film teljes költségvetése.) A Traffic és a Stephen Frears munkái kísérleti vállakozásnak számítanak Hollywoodban, melyekben a színészek inkább szakmai fejlődésük és tehetségük bizonyításaként, semmint anyagi megfontolásból, vagy karrierszempontok alapján dolgoznak.

Catherine Zeta Jones ezzel a filmmel tér vissza a munkába azután, hogy áprilisban megszüli második közös gyermeküket. Douglas pedig a szeptemberi forgatásra épp hozzászokik ahhoz, hogyan dolgozhat zökkenőmentesen családtagjaival, hiszen a Monkyface előtt is egy olyan filmben forgat, melyben közeli hozzátartozói lesznek a partnerei. Az It Runs in the Family című alkotásban édesapjával, édesanyjával, és első házasságából származó fiával játszik együtt.

A két film forgatásáig azonban még nagy izgalmak elébe nézhet a házaspár: a terhes Catherine Zeta-Jones minden bizonnyal egyik jelöltje lesz az idei Oscar-díjkiosztónak a Chicago című musical főszerepéért, és nemsokára mozikba kerül George Clooney-val közösen forgatott filmje, a Coen-fivérek által jegyzett Intolerable Cruelty.

KAPCSOLÓDÓ CIKK