Orlando Bloom a legszexisebb elf

A Gyűrűk Ura trilógia megjelenéséig már-már abszurdnak tetszett az a gondolat, hogy a női szíveket egy elf dobogtassa meg. Peter Jackson óriási sikerű filmjeinek ifjú sztárja azonban megdöntött minden előítéletet, ami eddig a szépek népe, a tündék ellen irányult.

Forrás: MTI
Sean Astin, Orlando Bloom, Liv Tyler A Gyűrűk Ura premierjén

A Gyűrűk Ura című film egyik főszerepét alakító fiatal angol színész, Orlando Bloom 1977-ben látta meg a napvilágot Canterburyben. Kamaszkoráig az átlag angolszász gyerekek életét élte, majd kamaszkorában jött a nagy változás, Superman akart lenni. Aztán persze ezt a tervet elvetette, maradt tehát a színészet, mint egy valamivel kézzelfoghatóbb vágyálom.

A kiskamasz Orlando rájött; egy színész bárki lehet. Orlando pedig mindenki akart lenni egyszerre, ezért 16 éves korában Londonba költözött és csatlakozott a National Youth Theatre színkörhöz, amit két inspiráló esztendő után hagyott ott, hogy elkezdje tanulmányait a Brit-Amerikai Dráma Akadémiára, ahol nem rég szerzett diplomát.

Forrás: ORIGO
Orlando Bloom mint Legolas

Rövid tévés kirándulás után Orlando is megjelent a vásznon, igaz, csak egy cameo erejéig. Az Oscar Wilde szerelmei című produkcióban egy fiatal suhancot alakít, aki kikezd a híres és hírhedt íróval. Ez után a szerep után Orlando visszatért a színházhoz, majd jött a nagy csoda: megkapta Legolas szerepét A Gyűrűk Urában. A jóképű angol sztár először A Gyűrű Szövetségében felbukkanó Boromir öccsének szerepére jelentkezett, de végül belátta, hogy a tünde-szerep igencsak testhezálló számára.

Az, hogy egy fiatal színész 18 hónapig kamera előtt álljon Peter Jacksonnal, és egy sztárokkal teli szereplőgárdával dolgozzon együtt, eddig példanélküli volt. A fiatal sztár felejthetetlen másfél évet töltött a gyönyörű Új-Zélandon. Orlandonak a szigetországban saját háza volt a tengerparton, szabadidejében bungee jumpingolt, szörfözött és kirándult a filmben szereplő srácokkal.

A Gyűrűk Ura legnagyobb pozitívum, az ott szerzett tapasztalatokon kívül kétségtelenül az új, akár életreszóló barátságok létrejötte volt. A legnagyobb negatívuma pedig nyilvánvalóan a fiatal színész menyasszonya elvesztése volt. A sztár modell barátnője ugyanis nem bírta a forgatással járó stresszt, no meg az sem tett túl jót a kapcsolatnak, hogy Bloom napi 18 óra forgatás után leginkább aludni szeretett volna. A sztár magánélete azóta sem rendeződött, ráadásul a fiatal színész homoszexualitását bizonygató pletykák is szárnyra kaptak. Orlando belefáradt az örökös cáfolgatásba, rajongói pedig kitartanak mellette, történjen bármi is.


Orlando Bloom mindenesetre túl van egy zsúfolt éven, néhány kisebb filmszerepen. A Black Hawk Dawn című filmbeli alakítása és a Két torony után most újra feltűnik a vásznon a Ned Kelly című film egyik főszerplőjeként látható a mozikban. A film magyarországi premierje várhatóan októberre tehető.