Aranymálna-díj: Madonna főszerepe

Madonnát díjazta a leginkább az Oscar-gála előtti napon kiosztásra kerülő filmes "citromdíj", az Aranymálna félezer tagból álló testülete. Hullámhegy című filmjével (Britney Spearsszel megosztva) elnyerte a legrosszabb színésznőnek, a Halj meg máskor! című legújabb James Bond-filmben tett rövid látogatásával pedig a legrosszabb mellékszereplőnek járó díjat. Az énekesnő férjét, Guy Ritchie-t ugyanezen alkotásért a tavalyi év legrosszabb filmrendezőjének választották.

Forrás: MTI
Az alkotópáros: Madonna és Guy Ritchie

Az Amerikai Filmakadémia által kiosztott legismertebb filmes díj, az Oscar kiosztása előtt egy nappal odaítélték a legtehetségtelenebb alkotókat és műveket "jutalmazó" Aranymálna-díjakat.

A téma iránt fogékony érdeklődök többsége - a filmes szakmáról nem is beszélve - Britney Spears és Madonna díjesőjére számított. A két szőke énekesnő megosztva kapta a legrosszabb színésznőnek járó díjat, majd Britney bezsebelt még egyet az alapító John Wilson által saját kezűleg gyártott szobrocskából az Álmok útján című filmjének betétdaláért, az I'm Not A Girl-ért, ám ezt leszámítva végül mégiscsak Madonnáé volt a főszerep.

Az 500 tagú testület szavazatai alapján a popdíva és filmrendező férje, Guy Ritchie által készített Hullámhegy című film méltán nyerte el a legrosszabb film, a legrosszabb filmrendező, valamint a legrosszabb filmfeldolgozásnak járó díjat is. A partnerválasztás is kudarcosnak bizonyult - az énekesnő és filmbéli partnere, Adriano Giannini a romantikus alkotásban nyújtott teljesítményükkel kiérdemelték az év leghátborzongatóbb párosa címet is.

A legrosszabb mellékszereplő díja is Madonnához vándorolt, aminek köszönhetően a színésznővé avanzsált énekesnőnek sikerült utolérnie Sylvester Stallonét, aki összesen 9 díjával mindeddig egyéni csúcstartó volt. "Mindössze két percre tűnik fel a filmben, azt viszont képtelenség kiheverni" - kommentálta John Wilson a popdíva a Halj meg máskor! című filmben nyújtott teljesítményét.

A legrosszabb férfi főszereplőnek Roberto Begninit tartotta testület a Pinocchio című filmben nyújtott alakításáért, Hayden Christensent pedig a legrosszabb férfi mellékszereplővé választották A klónok támadása című filmjéért. A legrosszabb rendezés és forgatókönyv díját George Lucas és Jonathan Hales kapta, szintén A csillagok háborúja-trilógia második részéért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK