Artúr király szexi amazonja

Artúr király és a Kerekasztal lovagjainak legújabb hollywoodi feldolgozása várhatóan minden eddigi interpretációtól különbözik - legalábbis ez derül ki a nemrég nyilvánosságra került standfotók alapján. A fényképek Ginevra királynét - illetve az őt alakító Keira Knightley-t - bőrszíjakból összevarrt, nagy testfelületet szabadon hagyó jelmezben, tetoválásokkal ékítve, harci kiáltással az arcán ábrázolják.

Artúr király és a Kerekasztal lovagjainak legendája mindig is foglalkoztatta a filmesek fantáziáját. A kelta mítosz leghíresebb feldolgozását 1953-ban készítette Richard Thorpe olyan sztárok főszereplésével, mint Mel Ferrer, Ava Gardner és Robert Taylor. A legutóbbi hollywoodi filmet pedig Jerry Zucker rendezte Az első lovag címmel, melyben Sean Connery, Richard Gere és Julia Ormond szerepelt.

A legenda újbóli feldolgozása 2001-ben jutott eszébe Jerry Bruckheimer producernek, az egyik legsikeresebb amerikai filmesnek. Akkor úgy gondolta, hogy Michael Bay lenne a legalkalmasabb a megrendezésére, akivel együtt készítette a Bad Boys, az Armageddon és a Pearl Harbour című filmeket. Végül azonban Bay-re a Bad Boys 2 rendezői székében volt szükség, így a King Arthur című filmterv átkerült Antoine Fuquához.

A Kiképzés és A nap könnyei alkotója beleszeretett az ötletbe, és mintegy két éve készíti elő a projektet. A forgatás ezen a nyáron vette kezdetét Írországban, jórészt brit színészekkel. A címszerepet - Artúr királyt - Clive Owen alakítja, Ginevra királynét pedig Ava Gardner és Julia Ormond után egy meglepően fiatal színésznő, Keira Knightley. A frissen megjelent standfotókból egyértelműen kiviláglik, hogy bár kosztümös film születik az alkotók keze alatt, korántsem számíthatunk hagyományos megközelítésre.

A fényképek tanúsága szerint Keira Knightley szokatlan ábrázolásban kelti életre a szépséges királynét: egy megdöbbentően erőszakos, harcias amazon érzetét kelti. A 18 éves színésznő bizonyára nagy figyelmet kelt majd ezzel az alakítással, különösen, hogy testének jórészét is fedetlenül hagyja. Kérdés, ezután hová vezethet még karrierje, mely ilyen fiatalon a legmagasabb csúcsra juttatta.

Knightley már most Hollywood egyik legnagyobb reménysége, aki egymás után kapja a jobbnál jobb ajánlatokat. Bár a brit színésznő beleszületett a show-businessbe (édesapja színpadi színész, édesanyja pedig drámaíró), arra még ő sem számított, hogy maga George Lucas indítja el a sztárság felé. Knightley első amerikai munkája a Csillagok háborúja első epizódjának egyik szerepe volt az Amidala királynét alakító Natalie Portman mellett, akinek barátnőjét és hasonmását játszotta.

Három évvel később a Csavard be, mint Beckham! című brit filmben játszott főszerepet, és ezzel visszavonhatatlanul elindult a világhírnév felé. Az elmúlt egy évben elkészítette A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka című kalandfilmet (melyet szintén Jerry Bruckheimer producerrel készített), majd a Love Actually című vígjátékot, melyben Nagy-Britannia legismertebb színészeivel forgatott.

De már azt is pontosan tudja, mivel tölti az elkövetkezendő éveket: A King Arthur után a Tulip Fever című filmet forgatja Jude Law-val, majd a The Jacket című alkotást, melyben Adrien Brody oldalán szerepel (George Clooney rendezői irányítása mellett). Végül A Karib-tenger kalózai második része vár rá.

Mire tehát a King Arthur 2004 Karácsonyára a mozikba kerül, Knightley neve senki számára nem lesz ismeretlen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK