Halle Berry egymillió dolláros mosolya

A kifejezést mindenki ismeri, s most megismerhetik azokat a hollywoodi sztárokat, akiknek mosolya legközelebb állnak a tökéletes fogpasztareklámba illőhöz.

A brit Empire Magazin kérésére Ron Baise amerikai fogorvos egy tíz tényezőből álló értékelés alapján összeállította Hollywood tizenöt legszebb mosolyát. A lista figyelembe veszi többek között a fogak párhuzamosságát, azok arányát, az ajkak alakját, illetve a fogíny állapotát és méreteit).

Az egymillió dolláros mosolyt legjobban az Oscar-díjas Halle Berry közelíti meg, akit Baise 976 000 dollárra értékelt ajkának vonalai, szimmetriája és színe miatt. Julia Roberts a második, akinek "foghosszúsága kiváló". Az Oscar-várományos Charlize Theroné a bronzérem "majdnem tökéletes mosolyáért". A szakember szerint a dél-afrikai származású színésznőnek sajnos rövidek a hátsó fogai.

Tom Cruise futott be a negyedik helyre, s ezzel ő érte el a legjobb helyezést az urak közül. Tom azért lett csak a negyedik mert a bal középső metszőfoga kissé előrébb van, s a két első foga nem szimmetrikus. Brad Pittnek rossz a hosszúság-szélesség aránya, s mosolyvonala nem illeszkedik alsó ajkának a görbületére. Jack Nicholson vigyora a lista 13. helyére volt elég, ez 684 000 dollárt ér, annak ellenére, hogy csúnya elszíneződések láthatóak fogain.

A briteket Catherine Zeta-Jones, Keira Knightley és Jude Law képviseli a listán, mindannyian a legjobb tíz között vannak. Az utóbbi idők Oscar-díjasai viszont rosszul teljesítettek. Nicole Kidmannek túlságosan kilátszik a fogínye amikor mosolyog, Denzel Washington pedig "megszegi a szimmetria és a párhozamosság szinte összes szabályát".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK