Szexi robotlány lesz Halle Berryből

2004.08.10. 16:04

Az Oscar-díjas színésznővel nemsokára egy animációs filmben találkozhatnak a rajongók. A Jégkorszak alkotóinak új művében Berry kisasszony egy csábos robot-szépségnek kölcsönzi hangját és arcvonásait.

A 2002-ben nagy sikerrel bemutatott Jégkorszak készítői most ismét feladják a leckét a számítógéppel készült animációs filmek nagymenőinek, a Pixarnak és a DreamWorksnek. A Blue Sky Studios alkotása - amely egy izgága lajhár, egy mogorva mamut, egy arrogáns kardfogú tigris, egy szellemileg visszamaradott rágcsáló kalandjait mutatta be - több mint 176 millió dolláros bevételt hozott a cégnek, ezen kívül jelölték a legjobb animációs film Oscar-díjára is.

A Jégkorszak-ot is jegyző Chris Wedge által rendezett következő egész estés animációs film címe Robots, s 2005-ben kerül majd a mozikba. A történet egy lángeszű, ifjú gépember, Rodney történetét meséli el, aki szeretné jobbá tenni a kizárólag robotok által benépesített világot, ám ebben megakadályozza a gonosz feltaláló, Big Weld s szexi titkárnője, Cappy.

Az animációs filmeknél már bevett szokás, hogy a szereplő karaktereknek hollywoodi sztárok kölcsönzik a hangjukat. Jó példa erre a Shrek esete, ahol az eredeti verzióban Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, s a második epizódban Antonio Banderas hangján szólaltak meg a figurák. A hamarosan bemutatásra kerülő Cápamese hangjait Robert De Niro, Jack Black, Will Smith és Angelina Jolie szolgáltatták. A Robots főszereplőjét Ewan McGregor, fő ellenlábasát Mel Brooks beszélteti majd. A vájtfülűek azonban a már említett Berryn kívül hallhatják még Stanley Tucci, Dianne Wiest, a Stifler mamáját alakító Jennifer Coolidge és Sofia Vergara hangját is. A film történetét az USA-ban jól ismert gyermekkönyv-író, William Joyce álmodta meg.
 
"Ezek a robotok egyáltalán nem futurisztikusak, nem olyanok mint a militáns és agresszív Transformerek" - nyilatkozta Wedge. "Árad belőlük a személyiség, és olyan tárgyakat személyesítenek meg, amelyek jelen vannak a mi világunkban is, mint például egy autó vagy egy mosógép."

A Robots-ot készítő Blue Sky stúdió 1998-ban bizonyította először szakértelmét, amikor Bunny című rövidfilmjük Oscar-díjat nyert. Wedge szerint azonban az Jégkorszak - amelynek azóta már készül a második epizódja - sikere ellenére még van hova fejlődni.

"Még sehol sem vagyunk az olyan grandiózus alkotások mellett, mint a Némó nyomában vagy a Shrek" - mondta a rendező. "A Robots-szal megpróbáljuk még egy fokkal feljebb rakni a mércét. Nem akarjuk, hogy lássék rajta, hogy animációs film, azt szeretnénk, ha a nézőknek olyan érzésük lenne, mintha egy elvarázsolt világban járnának."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK