Nagy Sándor már hódít a neten

2004.10.01. 14:18

Már megnézhető az interneten a Nagy Sándor életét feldolgozó Alexander című film előzetese. A világbirodalom felépítésének nyolc éven át tartó folyamatos háborúzás volt az ára, a csatajelenetek teszik ki az ízelítő nagy részét is.

A Nagy Sándor életéről szóló filmet Oliver Stone rendezte, és november 24-én mutatják be Amerikában. A főszereplő Colin Farrell, A fülke sztárja olyan színészekkel játszik együtt, mint Angelina Jolie, Val Kilmer és Anthony Hopkins.

Nagy Sándor volt a történelem legragyogóbb, legbefolyásosabb uralkodója, aki 27 éves korára az ismert világ 90%-át meghódította. Hadvezérként csupán 8 év alatt 22 000 mérföldön át vezette görög és makedón seregeit ostromok és hódítások közepette. 32 éves korában bekövetkezett haláláig olyan birodalmat hozott létre, amilyet sem előtte, sem utána nem látott a világ.

A film végigköveti Nagy Sándor útját az élő legendává válásig a fiatalság kalandról és dicsőségről szőtt álmaitól kezdve egészen a hatalmas birodalom urának magányos haláláig. Az Alexander egy olyan férfi elképesztő története, aki egyesítette az ismert világot, és bebizonyította, hogy bátraké a szerencse.

A mozgalmas előzetesben egymást érik a látványosnál látványosabb csatajelenetek, óriási embertömegek mozognak egyszerre. Időnként bevillan néhány képsor, amelyek magánemberként is bemutatják az uralkodót, az anyját alakító Angelina Jolie bátorítja őt a sorsdöntő időkben, és láthatjuk a kétség pillanataiban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK