A skizoid fantom bűnlajstroma - heti filmbemutatók

2005.03.17. 15:24

The Phantom of the Opera - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom
Webber fantomjai - videointerjú Andrew Lloyd Webberrel

Miről szól? A párizsi operaház pincelabirintusában bujkáló torzszülött zseni beleszeret a tehetséges kóristába, Christine-be, és titokban énekórákat ad neki. Mikor a lány a jóképű Raoul de Chagny grófot választja helyette, a fantom elrabolja egykori tanítványát.

Ki a rendező? Joel Schumacher Webber kívánságára lett Az operaház fantomja rendezője, ő jegyzi többek között az Összeomlás-t, a Ha ölni kell-t, 2002-ben pedig a Fülke című filmmel aratott sikert.

Kik a szereplők? A fantom szerepét Gerard Butlerre osztották. A skót színész 1997-ben, a Botrány a birodalomban című filmben tűnt fel, később főszerepet játszott a Dracula 2000-ben. Christinet a Holnapután-ból ismert Emmy Rossum játssza. Raoult Patrick Wilson alakítja, aki az Angyalok Amerikában című minisorozatban szerepelt. A filmben látható még Miranda Richardson, aki nemrég Az ifjú Churchill kalandjai-ban játszotta Eva Braunt, valamint Minnie Driver, akit a Good Will Hunting mellékszerepéért Oscar-díjra jelöltek 1998-ban.

Még valami? Az operaház fantomjának története Gaston Leroux regényén alapul, amelyet rengetegen feldolgoztak megjelenése óta, de a fantom számára az igazi ismertséget Andrew Lloyd Webber 1987-es musicale hozta meg. Leroux regényét többször is megfilmesítették már, az első - még néma - adaptáció 1925-ben készült el. A Schumacher-féle változat producere maga a zeneszerző, aki a forgatókönyvet közösen írta a rendezővel.