Zebrák és keresztes lovagok - heti filmbemutatók

2005.05.06. 13:46

Racing Stripes - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: SPI

Miről szól? Csíkost, a kis zebrát egy dühöngő viharban elveszíti a vándorcirkusz. Egy lótenyésztő tanyáján talál új otthonra, ahol szembetalálkozik élete legnagyobb bizonyítási lehetőségével; elhatározza, hogy legyőzi a telivéreket a világ legrangosabb lóversenyén.

Ki a rendező? Frederik Du Chao rendezte A bűvös kard - Camelot nyomában című rajzfilmet, amely 1999-ben Vision Award díjat nyert legjobb film kategóriában, a zenéje pedig Arany Glóbusz-díjat hozott az alkotóknak.

Kik a szereplők? A lótenyésztőt Bruce Greenwood alakítja, aki tavaly a Csodálatos Júliá-ban Szabó István keze alatt dolgozott. Lányát, a Csíkost megülő ifjú zsokét Hayden Panettiere játssza, aki a Kisanyám - Avagy mostantól minden más című vígjátékban szerepelt. A filmben M. Emmet Walsh is feltűnik, akit télen a Kelekótya karácsony-ban láthattunk.

Még valami? A filmben szinte csak az állatok beszédet utánzó szájmozgásának létrehozásához használtak számítógépes trükköket. A zebra, a lovak, a kakas és a pelikán színészi játéka csaknem teljes egészében a kitartó idomári munkának köszönhető.