Gwyneth Paltrow retteg a megőrüléstől

Vágólapra másolva!
A zsenialitás, az őrültség, és a velük való szembenézés témakörét járja körbe a David Auburn Pulitzer-díjas színművéből készült Proof című dráma. A Szerelmes Shakespeare-t jegyző John Madden új filmjének főszerepében ismét Gwyneth Paltrowt láthatjuk viszont.
Vágólapra másolva!

Szeptember 16-án mutatják be az Egyesült Államokban a Corelli kapitány mandolinja és a Szerelmes Shakespeare Oscar-jelölt rendezőjének, John Maddennek új filmjét. David Auburn saját darabja nyomán írta meg a Proof forgatókönyvét. A Pulitzer-díjas színmű, melyet Magyarországon a Merlin Színház tűzött műsorra, egy matematikus és a lánya történetét beszéli el.

Az Oscar-díjas Anthony Hopkins alakítja Robertet, aki zseniális tudós, de egész életében az őrülettel viaskodik. Catherine kisgyermekkora óta apja árnyékában él. Az öreg tudós haldoklása idején kénytelen szembenézni az örökségével: génjeiben neki is ott bujkál a kivételes tehetség, de az elmebaj is.

Az összezavaradott lányt Gwyneth Paltrow játssza, aki Oscar-díjjal lett gazdagabb Maddenel forgatott legutóbbi közös filmje, a Szerelmes Shakespeare után. Catherine testvérének szerepében a Schmidt történeté-ből és az Atlantisz gyermekei-ből ismert Hope Davist láthatjuk. A Donnie Darko és a Holnapután sztárja, Jake Gyllenhaal személyesíti meg Halt, Robert tanítványát, aki elszántan próbál kihámozni valami értelmet a professzor által hátrahagyott, őrültségekkel telefirkált jegyzetekből.

A Proof előzetese elsősorban Catherine alakjára koncentrál. Bemutatja az apjával való ellentmondásos kapcsolatát, a sértéseket és a meghitt pillanatokat egyaránt, a lány kiborulásait, a Hallal folytatott vitákat Robert jegyzeteinek sorsáról, és a kettejük közt szövődő szerelmi szálból is kapunk némi ízelítőt.