Woody Allen fülest kapott

2005.11.07. 16:59

Woody Allen nyilvánosságra hozta legújabb, jövő nyáron bemutatásra kerülő filmje címét, amelynek főszerepében Scarlett Johanssont láthatjuk. A színésznő egy másik, előkészítés alatt álló filmjében gladiátornőt alakít majd.

Mint azt korábban már hírül adtuk, Woody Allen idén nyáron már második filmjét forgatta Londonban a bájos Scarlett Johansson főszereplésével. Első együttműködésükre a Match Point című thriller-vígjátékban került sor, amelyet Amerikában januárban mutatnak majd be. Ahogy azt a hamarosan 70. születésnapját ünneplő rendező a Match Point cannes-i világpremierjén elmondta, Angliában nagyobb alkotói szabadságot élvezhet, mint hazájában, ahol a stúdiók minduntalan megpróbálnak beleszólni a kreatív döntésekbe is, és nem hajlandók simán "átadni egy barna papírzacskóban a pénzt", ahogy azt Allen szeretné.

A most leforgatott film címe Allen bejelentése szerint Scoop lesz, amely az angol szlengben újságírói fülest jelent. Johansson egy Londonban tanuló amerikai újságíró-hallgatót alakít, aki egy sorozatgyilkosság kapcsán detektívesdire adja a fejét. A rendező továbbra sem volt hajlandó ennél több részletet elárulni a történetről, csak annyit közölt még, hogy főtémái - a Match Point-hoz hasonlóan - a szerelem, a szex és a gyilkosság lesznek.

Allen egy nemrégiben a Variety magazinnak adott interjújában felhívta a közönség figyelmét arra, hogy ne várjanak tőle a korral járó élettapasztalatot, mert így hetven közelében sem bölcsebb, mint ifjúkorában, és valószínűleg ugyanazokat a hibákat követi el, mint fiatalon. Ennek némiképp ellentmond józan belátása, amelynek köszönhetően a Scoop-ban végre nem osztotta magára a képtelen, öregedő Don Juan szerepét; nem kell tartanunk attól, hogy egy Scarlett-Woody légyottot kell majd végignéznünk, mivel a rendező Johansson figurájának édesapját alakítja a filmben. A szereplőgárdában feltűnik még Hugh Jackman, Ian McShane, James Nesbitt és Colin Salmon is.

Johansson viszont mégannyi bölcsességgel sem büszkélkedhet, mint Allen, mert A sziget csúfos bukásából cseppet sem okulva ismét a film forgatókönyvíróival, Alex Kurtzmannal és Bob Orcival kezd közös projektbe, akik ezúttal producerként vesznek részt a vállalkozásban. Kétséges, hogy az egyébként remek színésznőnek lehetősége lesz tehetsége kiaknázására az Amazon címet viselő darabban, amely i.e. 200 körül játszódik, és Johansson egy bosszúálló gladiátornőt alakít benne, aki hadat üzen egy egész sereg ellen, amely lerombolta a szülőhelyét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK