"A nevem Pussy Galore" - Bond-lányok a hatvanas években

2006.03.09. 17:57

Honor Blackman
Szerepe:
Pussy Galore
Film: Goldfinger (1964)
Kora a film idején: 37

Forrás: Warner Home
Honor Blackman | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

"A nevem Pussy Galore" - hangzik el klasszikus nyitószövege, mikor Bond először meglátja Goldfinger repülőjén. Láthatjuk dzsúdózás és repülővezetés közben, és bár Goldfinger, azaz a rossz oldaláról indul, végül Bond mellett köt ki. De nem ez az egyetlen dolog, ahol beadja a derekát a 007-esnek: ugyan a filmben csak apró utalás van rá (a becserkészésre az a válasza: "Immunis vagyok önre"), de Pussy igazából leszbikus, és csak Bond elképesztő csábereje az, ami mégis képes hatni rá.

Honor Blackman a harminchét évével a legidősebb Bond-lánynak számít, ám ez mit sem von le az angol színésznő varázsából, sőt, máig elbűvölő maradt. A magyar tévénézők legutóbb a Kisvárosi gyilkosságok egyik epizódjában láthatták, mint egy egykoron tündöklő, haláláig népszerű színésznőt, de hatalmas filmográfiájában sok sorozat (Az Angyal, Dr. Who, Coronation Street, Columbo) és mozifilm is szerepel (Bridget Jones naplója, Colour Me Kubrick).

+ + +

Tania Mallet
Szerepe: Tilly Masterson
Film: Goldfinger (1964)
Kora a film idején: 23

Forrás: Warner Home
Tania Mallet | Nézz még több képet a Bond-lányokról!

Tilly Mastersonnal egy klasszikus Bond-lány-megismerős jelenetben találkozunk először: egy szerpentinen, sportkocsijával kerül Bond Aston Martinja mellé, amiből szép lassan szexuális csatározásra emlékeztező, mégis életveszélyes autóverseny alakul ki. A lány korábban Goldfingernek dolgozó testvérét szeretné megbosszulni (ő Jill Masterson, akinek a hulláját Goldfinger arannyal vonja be), kérlelhetetlen, és még Bonddal szemben is pokróc. Terve végül kudarcba fullad, Goldfinger testvéréhez hasonlóan őt is megöli.

Tania Mallet egy keresett angol modell volt, mikor felkérték a szerepre, és a film után nem is vállalt más szerepet. Annál többet szerepelt magazinok címlapjain.

KAPCSOLÓDÓ CIKK