Naomi Watts sötét vizekre evez

2006.08.30. 12:33

A színésznő hamarosan a thriller műfaj két mesterével is együtt dolgozik: Cronenberg filmjében orosz maffiaügyekbe keveredik Viggo Mortensennek és Vincent Casselnek köszönhetően, Haneke remake-jében pedig Tim Roth oldalán válik túszejtők áldozatává.

Lassan összeáll David Cronenberg következő, Eastern Promises című filmjének szereplőgárdája. Mint arról korábban hírt adtunk, a kanadai rendező Angliában játszódó thrillert forgat jövőre, amely illegális bevándorlókról, pontosabban orosz prostituáltakról és maffiózókról szól majd.

A korábbi hírek szerint Cronenberg ismét együtt dolgozik Viggo Mortensennel, aki tavalyi, Erőszakos múlt című filmjében is főszerepet játszott. Mortensen figurájáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy Nyikolaj nevű, orosz maffiakapcsolatokkal rendelkező, titokzatos férfi. Naomi Watts játssza a női főszerepet, egy szülésznőt, aki nyomozásba kezd egy szülés közben meghalt prostituálttal kapcsolatban, és belekeveredik az orosz rendőrség akciójába, melynek célja egy prostituáltakat futtató maffiahálózat leleplezése.

A legfrissebb hírek szerint Vincent Cassel is leszerződött a filmre, és egy Petrid nevű férfit alakít majd, akinek a családja bordélyt vezet. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a francia Casselt bűnöző-beütésű orosz figura megformálására használják: az On-lány-ban is ilyet alakított.

A film forgatókönyvét a Gyönyörű mocsokságok szerzője, Steve Knight írta. A forgatás novemberben kezdődik, az angliai bemutatót jövő szeptemberre tervezik.

Wattsot hamarosan egy másik thrillerben is láthatjuk majd, mégpedig Michael Haneke '97-es Furcsa játék-ának remake-jében. A projekt érdekessége, hogy maga Haneke forgatja újra eredetileg osztrák színekben készült alkotását, ezúttal Amerikában. A film egy háromtagú családról szól, akiket két erőszakos behatoló túszul ejt saját házukban. Watts férjét Tim Roth alakítja majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK