Tapló huligánok négykeréken

2006.09.01. 16:08

Ha szereted az autóversenyt és Will Ferrell fejét, de nem csíped Amerikát, megvan a tökéletes film számodra: a Taplógáz. Játssz velünk, és nyerj jegyet az [origo] filmklub premier előtti vetítésére!

A Mi a manó, a Földre szállt boszorkány és társaik után itt az új Will Ferrell vígjáték, amelyben a komikus egy menő autóversenyző bőrébe bújik. Ricky Bobby legendás alak Amerikában, mert barátjával, Cal Naughton Jr.-ral (John C. Reilly) sorra hódítják meg az autóversenyek dobogójának első két fokát (Bobby mindig első, Naughton mindig második). A sikersorozat azonban nem tarthat örökké: egyszer csak feltűnik a színen a francia Jean Girard (Sacha Baron Cohen alias Ali G), aki méltó ellenfélnek bizonyul Bobby számára, és a versenyzőnek fel kell kötnie a gatyáját, ha meg akarja tartani bajnoki pozícióját. Nézzük, mit mondanak róla azok, akik már látták!

Forrás: InterCom
Honlap | Előzetes

A Boston Globe kritikusa szerint "nem csak hogy ez az első vígjáték a 40 éves szűz óta, amelyik improvizációs alapon készült, és tiszteli a közönséget, de ráadásul bátran a vidámság és a katasztrófa keskeny határmezsgyéjén foglal helyet. Főképp a film hangulatát megteremtő Ferrellt illeti dicséret, amiért elég okos hozzá, hogy olyan emberekkel vegye körül magát, akik képesek a nyomában járni."

A Variety kritikusa szerint "McKay [Adam McKay, a rendező] nem csak a színészeket és a kamerát vezeti ügyesen, hanem szinte már dokumentumfilmes érzékenységgel kapja el az autóversenypálya csikorgását, forróságát és hangulatát, melyhez Oliver Wood széleslátószögű felvételei és a számítógéppel generált versenypálya- és ütközéshangok nyújtanak segítséget. Jerry Bruckheimer irigykedik."

Forrás: InterCom
Honlap | Előzetes

A Flick Philosopher szerint "ez a film jókora pofánvágás az amerikai kultúrának, vagy, ahogy egyesek nevezik, A kultúrának. Nagy hollywoodi filmeknél ez egyszerűen nem szokás. Nem invitálják be a nézőt, hogy "Gyere, nézd meg ezt a jópofa, gyors kocsikról szóló filmet a két lábon járó rajzfilmfigura, Will Ferrell főszereplésével!" - amelynek szubtextusa, mint minden széles közönségnek szánt filmnek, természetesen az, hogy "Gondunk lesz rá, hogy megnyugtassunk afelől, hogy a világgal minden rendben van, és tökéletes vagy úgy, ahogy vagy. Amerika a király!" -, hogy aztán sarkon forduljanak, és azt kiabálják "Haha, te szerencsétlen! Olyan világban élsz, ahol a legnagyobb teljesítményed, hogy hasznavehetetlen vackokat vásárolsz, és ahol az emberek állandóan szájukra veszik Jézus nevét, de borzasztóan viselkednek egymással."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Will Ferrell karakterét Mugatunak hívták a Zoolander - A trendenkívüli című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 12-én kedden 20 órára a Palace Duna Plaza mozi 11-es termébe (1138 Budapest, Váci út 178.):

Ambruzs János, Auer Ildikó, Bacsárdi Valéria, Balázs Péter, Bálint Juci, Balla Viktória, Bánfalvi Cecília, Benedek Júlia, Bóday Bernadett Orgona, Boruzs Gábor, Borza Sándor, Böröndi Balázs, Budai Csaba, Csaszó László, Csekei László, Csipkés Katalin, Cucz Nikoletta, Czinner Linda, Dalos Richárd, Darázs Andrea, Egyedi Gabor, Elekes István, Emmer Veronika, Estefán Enikő, Farkas Béláné, Farkas Renáta, Fehér Kinga, Fehér Tamás, Figler Nikolett, Fisher Brenda, Fóris Csaba, Füstös Gabriella, Gáfor Katalin, Gál Ferenc, Géczi Rita, Gresz Anita, Gurbán István, Gyémánt Ádám, Gyurcsányi Balázs, Haskó Ottóné, Heé Anikó, Holtzinger Barbara, Horváthné Pók Diana, Izsó Balázs, Jakab Gergely, Juhász Emese, Juhász Zoltán, Kádas Edit, Kaiser Ilona, Kaluz Zsuzsanna, Kameniczky Péter, Kemény Melinda,
Kenéz Dávid, Kertész Éva, Keserű István, Király Róbert, Kiss Mónika, Kittka András, Kléri Judit, Kochné Szepesi Éva, Komlósi Viktória, Kovács Gábor, Kövics Katalin, Kucsera Anna, Kurunczi Anita, Lang Eszter, Lazarevics Márk, Leitold Eszter, Lengyel Gábor, Lengyel Szilvia, Lichten Ágota, Maróti Noémi, Matló Nikolett, Mayer Nikoletta, Módos Mátyás, Molnár Endre, Molnár Zoltán, Mózes Krisztina, Nagy Anita, Nagy Zsófia, Németh Zoltán, Nógrádi Diana, Oláhné Szám Henrietta, Orosz Ádám Zoltán, Orsai Georgina, Orsai Tímea, Papp Sándor, Pásztor Eduárd, Percze Judit, Petricskó Judit, Petró Adrienn, Pör Erika, Pusztai József, Remetehegyi Ildikó, Répási László, Ring Roland, Romanyuk Zsófia, RZA, Sándor Elvíra, Sasvári Edit, Schaffer Géza, Schuchtar Natasa, Sebestyén Jolán, Siklósi Piroska, Stróbel Katalin, Suki László, Szabó Ágota, Szabó András, Szabó Attila, Szabó Csaba, Szamper Attila, Szécsényi Dóra, Székely Nóra, Szij Zoltán, Szilágyi Bertalan, Szilágyi Szabolcs, Szmolka Éva, Sztankovánszki Gábor, Sztanó Orsolya, Táborszki Tünde, Tarnai Péter, Tom Jones, Tóth Boglárka, Ujj Zsófia, Ursu Krisztina, Vajda Boglárka, Varga Andrea, Varga Zsolt, Verebey Róbert, Veszelszki Tímea, Virág Árpád, Vörös Balázs, Weszter Frigyes, Wippelhauser Hajnalka, Wölfl Tamás, Zab Tibor, Zentkó Ágnes, Zimonyi Melinda, Zombai Nóra

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!