A világ leggyönyörűbb színésznője ma

Vágólapra másolva!
Cikksorozatunk negyedik alanyának egy olyan elképesztő adottságokkal rendelkező szupernőt választottunk, akinek nagyszerűségéhez nem férhet kétség. A legmélyebb tisztelettel adózunk a magasságos mindenható Jóisten egyszeri és megismételhetetlen csodája előtt, amelyet Rie Rasmussennek hívnak.
Vágólapra másolva!

#4 - Rie Rasmussen

Született: 1976. február 14. (Koppenhága, Dánia)

Ki a manó ő? Dán származású színésznő, akire nehéz nem emlékezni a Femme Fatale című 2002-es thriller bravúros kezdőjelenetéből. Három évvel később Luc Besson főszerepet adott neki az Angel-A című fekete-fehér szerelmesfilmjében.

Nem csak szép, de...

- A világ egyik legjobban fizetett szupermodellje, 2001-ben debütált a kifutón a Victoria's Secret fehérnemű bemutatóján. Azóta számtalan reklámkampányban is részt vett, éveken át volt például a Gucci arca. A divatbemutatókon nem elégszik meg azzal, hogy fapofával sétáljon fel s alá a kifutón, mint egy karótnyelt próbababa, hanem mindig valami szerepet játszik el és előszeretettel huncutkodik a fotósokkal.

- Két rövidfilmet írt és rendezett, mindkettőben a főszerepet is ő alakította. Thinning The Herd című alkotását beválogatták a 2004-es cannes-i filmfesztivál programjába. Jelenleg Luc Besson cégénél dolgozik nagyjátékfilmes rendezői bemutatkozásán, amelyhez természetesen ő írta a forgatókönyvet is.

- Festőművészként tevékenykedik, Egon Schiele munkáira emlékeztető képeit több galériában is kiállították.

- Képzett fotográfus, egyik kedvenc témája a saját pucér teste.

- Idén januárban Lilly Dillon álnéven (így hívták az Anjelica Huston által játszott kíméletlen szélhámosnőt a Svindlerek című filmben) könyve jelent meg Franciaországban. A Grafiske Historier című kötetben fényképei és festményei mellett versei és novellái is helyet kaptak.


- Nyelvzseni. Amikor megkapta az Angel-A főszerepét még egy szót sem beszélt franciául, de egy hónap alatt tökéletesen elsajátította a nyelvet.

Színművészeti tevékenység:

Femme Fatale (2002) Brian De Palma csavaros krimijében Rasmussen a cannes-i vörösszőnyegen egy tízmillió dollár értékű, gyémántokkal kivert melltartóban jelenik meg, amelytől később Rebecca Romijn a vécében szabadítja meg minden idők legvalószínűtlenebb leszbikus hancúrozása alatt. A jelenet első felét élesben vették fel a fesztiválon a Kelet-Nyugat című film díszbemutatóján, de a vécés rész valószínűleg már stúdióban készülhetett, mert a fesztiválpalotának nem ennyire puccosak a mellékhelységei. (Nézd meg a jelenetet!)

Forrás: [origo]
Rebecca Romijn és Rie Rasmussen a Femme Fatale című filmben


Il Vestino
és Thinning The Herd (2004)
Inkább nem lőném le Rasmussen rövidfilmjeinek a sztoriját, ugyanis mindkettő megtekinthető a neten, legyen elég annyi, hogy az Il Vestino (nézd meg!) egy nem túl épületes poénra kihegyezett olaszos csacskaság, a Thinning The Herd (nézd meg!) pedig képi világát tekintve a Hetedik-re hajaz és meglepően hatásos.

Angel-A (2005) Varázslatos szerelmi történet Luc Bessontól, amelyet érthetetlen módon még mindig nem mutattak be Magyarországon. A Jamel Debbouze (ő volt a szefós zöldségessegéd az Amélie-ben) által alakított piti bűnöző már épp ugrana le a hídról, amikor megismerkedik egy elbűvölő platinaszőke lánnyal (Rie Rasmussen), akinek hatására megtanulja szeretni önmagát és az életet. Ja, és az ez a lány különben egy angyal.

Forrás: [origo]
Rie Rasmussen és Jamel Debbouze az Angel-A című filmben


Kis bulvár:
Rebecca Romijn mesélte el egy interjúban, hogy a Femme Fatale forgatása idején közösen látogattak meg pár éjszakai szórakozóhelyet, ahol Rie (aki vállaltan biszexuális) olyan gátlástalansággal nyomult rá a lányokra, hogy "ha egy férfi tette volna ugyanezt, biztos a börtönben köt ki".

Varga Ferenc