Mindenki erről a lányról beszél

Vágólapra másolva!
Egy mesebeli hercegnő, akinek be nem áll a szája - aki megnézte a Bűbáj című, nevéhez hűen magával ragadó komédiát, ódákat zeng Amy Adams alakításáról. Pedig nem érte a filmvilágot váratlanul az Adams-offenzíva, ez a 33 éves hölgy már évek óta készül rá, hogy elvarázsoljon bennünket. Miniportrénkban az év felfedezettjének korai tévés szerepeire és első Oscar-jelölésére is kitérünk.
Vágólapra másolva!

1. Amy 1974-ben Olaszországban született egy amerikai katonai bázison, hat testvére van és Coloradóban cseperedett fel.

2. Filmes bemutatkozása a Szépségtépő verseny című komédia egyik apró szerepe volt Kirsten Dunst, Denise Richards és Brittany Murphy árnyékában. A Kegyetlen játékok azonnal a tékákba küldött második részében (ami valójában az előzményeket dolgozza fel) pedig ő örökölte meg Sarah Michelle Gellartól a tiniként is kíméletlen Kathryn Merteuil szerepét.

3. Az ezredforduló környékén egyébként számos sikeres tévésorozat mellékszerepeiben feltűnt egy-egy epizód erejéig, pl. a Smallville-ben, a Buffy-ban, a That '70s Show-ban vagy Az elnök emberei-ben. Mozis áttörésével nagyjából egy időben szerepelt A hivatal amerikai változatában is - ő volt Jim barátnője. Leginkább a második évad fergeteges 11. epizódjában érdemes utánanézni.

4. Amy arcát a Kapj el, ha tudsz! után jegyezték meg sokan, ő játszotta ugyanis az egész országban körözött szélhámos (Leonardo DiCaprio) mit sem sejtő menyasszonyát. A kis szerepet a nagy filmben nagy szerep követte egy kis filmben: nálunk sajnos még nem mutatták be a Junebug című briliáns családi tragikomédiát, amelyben minden szereplő jutalomjátékot nyújt, de Amy, mint a cserfes és naiv kismama mindenkit lejátszik a színről - a díjeső és az Oscar-jelölés sem maradt el.

Forrás: [origo]
Bűbáj | Patrick Dempsey és Amy Adams


5.
Ha pedig egy parányi függetlenfilmet le tud nyúlni Amy bája, akkor miért ne tehetné meg ugyanezt a Disney stúdió idei téli nagyágyújával is? A napjaink New Yorkjába csöppent mesebeli hercegnő maximumra járatott, lehengerlő játéka adja a Bűbáj sava-borsát és sokan már újabb Oscar-jelölésről suttognak, ami a műfaj miatt meglepő lenne, de Amy Adams tehetségét tekintve egyáltalán nem. Legközelebb a Charlie Wilson háborúja-ban láthatjuk, melynek kapcsán két szupersztár szereplőtársa, Tom Hanks és Julia Roberts is megállapították, hogy Amy a 2007-es év legragyogóbb felfedezettje.