Három Csányi Sándor rengeteg nője közül

2009.12.08. 8:42

Vajon melyik az igazi? Merül fel a kérdés, ha megnézzük Orosz Dénes Poligamy (premier: december 10.) című filmjéből az alábbi részleteket, melyek mindegyikében más nő tűnik fel Csányi Sándor oldalán. Persze nyilvánvaló, hogy erre a kérdésre csak a film végén kaphatjuk meg a választ, ha egyáltalán megkaphatjuk.

Az első részletben Csányi, azaz András éppen egy szőkés hajú, érzéki lánnyal (Réti Adrienn) nyomul, pontosabban a lány szüleinél találja magát, akik piszkosul gazdagok, de nem feltétlenül rajonganak lányuk pasijáért. Az apa legalábbis elég kínos helyzetbe hozza Andrást.

 

A második részlet ismerős lehet a film előzeteséből: András ezúttal egy rövid barna hajú lány (Bánfalvi Eszter) mellett ébred, amit hatalmas sikítással reagál le. Most megtudhatjuk azt is, mi következik a fülrepesztő hangok után.

 

A harmadik részletben olyan helyzetben találkozunk András barátnőjével, Lillával (Tompos Kátya), amely minden egykori és mostani Bölcsészkarosnak ismerős: az ELTE Múzeum körúti épületeinek egyikében vagyunk, ahol Lilla éppen Az ember tragédiája mondanivalóját próbálja megértetni a hallgatókkal, de az előadásra beülő András valahova máshova figyel.

 

Ráadásképpen még megnézheted a Poligamy főcímdalának, a Váczi Eszter Quartet Mit tennél a helyemben? című számának a videoklipjét, amelyben szintén sok kis részletet lehet látni a filmből.