Német cég lett a Budapest Film többségi tulajdonosa

2010.01.29. 16:22

A berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing AG 51%-os, többségi tulajdonosa lett a Budapest Film Kft.-nek. A cég Közép- és Kelet-Európa egyik vezető, független tartalomforgalmazója, amely leányvállalatai, az Eastern European Acquisition Pool és a Gala Media & Film International közreműködésével több mint 250 filmet forgalmaz Közép- és Kelet-Európában.

Forrás: MTI

A többségi tulajdonos Poich Lórándot, a TV2 korábbi programigazgatóját, az A Company Hungaria ügyvezető igazgatóját nevezte ki a Budapest Film Kft. új ügyvezető igazgatójának. Port Ferencre, aki két évtizeden keresztül vezette a céget, a továbbiakban tanácsadóként számít a cég. A cég eddigi szakmai vezetői - Szelényi Ákos és Csurdi Gábor - mellé hamarosan új szakember csatlakozik marketingvezetői státuszban.

 "A Budapest Film Kft. az elmúlt húsz évben az értékes magyar és külföldi filmek melletti elkötelezettsége ellenére piacvezető volt a független forgalmazók között. A megváltozott piaci viszonyok miatt azonban a nemzetközi filmvilágban elismert szakmai befektetőre volt szükség. Az A Company képes lesz biztosítani a Budapest Film Kft. hosszú távú fennmaradását és fejlődését." - nyilatkozta Alexander van Dülmen, az A Company vezérigazgatója.

Az akvizíció következtében az A Company többségi tulajdonosává vált a Filmklik.hu VoD platformnak is. A taggyűlési határozat értelmében Bognár Péter mellett Poich Lóránd lett a cég társ-ügyvezető igazgatója. "A Budapest Film Kft. meglévő kulturális és üzleti kapcsolatrendszere, a jövőben megnyíló koprodukciós lehetőségek és a Filmklik által képviselt digitális világ óriási potenciálja remek lehetőség arra, hogy az újjáalakult cég Magyarország vezető független tartalomszolgáltatójává váljon. Ezért fogunk dolgozni az elkövetkező izgalmas években." - nyilatkozta Poich Lóránd.

Forrás: Budapest Film