Sandler bohóckodik, Shyamalan túl komolyan veszi magát

Vágólapra másolva!
Adam Sandler mókázik a haverjaival, M. Night Shyamalan 3D-ben próbálkozik,és egy B kategóriás tündérmese is érkezik a héten a mozikba.
Vágólapra másolva!

Az utolsó léghajlító / The Last Airbender - 2010

Miről szól? A Tűz népe le akarja igázni a másik három elem népét, amit csakis a mind a négy elemet irányítani képes Aang akadályozhat meg.

Ki a rendező? M. Night Shyamalan két legutóbbi rémes saját ötlete (Lány a vízben, Esemény) után egy Nickelodeon-sorozatot alakított egész estéssé, élőszereplőssé és 3D-ssé.

Kik a szereplők? Aangot az újonc Noah Ringer alakítja, a Gettómilliomos főszereplője, Dev Patel a Tűz gonosz urát játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a könnyen emészthetőre csomagolt keleti filozófiát és nem tudnak meglenni heti betevő 3D-s fantasyjük nélkül.

* * *

Nagyfiúk / Grown Ups - 2010

Miről szól? Lenny Feder és haverjai ugyanabban a kosárlabda-csapatban játszottak a suliban, és harminc évvel később, edzőjük halálakor újra összejönnek egy hétvégére, immár családostul.

Ki a rendező? Dennis Dugan, aki már sokszor dolgozott Adam Sandlerrel, többek közt a Ne szórakozz Zohannal-ban és a Férj és férj-ben rendezte.

Kik a szereplők? Federt Adam Sandler alakítja, aki a film társírója is volt. Egykori iskolatársai közül Rob Schneiderrel, Chris Rockkal és David Spade-del valóban közös múltja van: mindannyian szerepeltek a Saturday Night Live-ban még a 90-es évek elején. Az öregfiúk közt új fiú Kevin James, de Sandler vele is dolgozott már a Férj és férj-ben. A feleségek közt találjuk Salma Hayeket, Maria Bellót és Maya Rudolphot (Továbbállók) is.

Kinek ajánljuk? Sandler a tavalyi, remek Ki nevet a végén?-nel megbukott, úgyhogy most visszatér a kommerszebb műfajhoz. Elszánt rajongóknak talán bejön, de előre szólunk, hogy a film visszafogott, korhatármentes humorral operál.

* * *

Csingiling és a nagy tündérmentés / Tinker Bell and the Great Fairy Rescue - 2010

Miről szól? Csingilinget foglyul ejti egy kislány, ezért tündérbarátai - de még ellenségei is - a megmentésére indulnak.

Ki a rendező? Bradley Raymond, aki a film előző részét, a 2008-as, csak DVD-n megjelent Csingiling-et is csinálta.

Kik a szereplők? Gyengus számítógépes animációval megkreált tündérek és emberek.

Kinek ajánljuk? A filmet a Walt Disney stúdió DisneyToon nevű alvállalata csinálta, amely kifejezetten DVD-re szánt animációs filmek gyártásával foglalkozik. Ebből máris sejthető, hogy a történet és az animáció színvonala egyaránt B kategóriás.