Meghalt Sally Menke, Tarantino vágója

2010.09.28. 18:55

Kedden hajnalban holtan találták Sally Menke Oscar-jelölt vágót, Quentin Tarantino állandó alkotótársát, aki a Kutyaszorítóban óta minden filmjét vágta. Az 56 éves Menke holttestét a Los Angeles-i Beachwood Canyonban találták meg, ahol a vágó kutyájával kirándult.

Forrás: AFP
Sally Menke

Az eddigi információk szerint Menke egy barátjával és a kutyával hétfőn indult el kirándulni a kánikula ellenére, de a barátja egy óra múlva visszafordult. A rendőrség névtelenül nyilatkozó munkatársai szerint a holttestet egy vízmosás alján találták meg, ugyanakkor a halottkém szerint nem vízmosásban, de nem is az úton volt a holttest. A halál okát csak boncolással lehet majd megállapítani, de a halottkém nyilatkozata szerint idegenkezűségnek egyelőre nem találták nyomát. A hőség is közrejátszhatott Menke halálában, de egyelőre ez is csak találgatás.

Tarantino beszél Sally Menkéről, majd a Halálbiztos szereplői üzennek a vágószobába

Tarantino filmjei mellett Menke vágta többek közt az Éjjeliőr a hullaházban című Ewan McGregor-filmet, a Billy Bob Thornton rendezte Vad lovak-at és a Cillian Murphy főszereplésével készült Peacock című thrillert. Oscar-díjra a Ponyvaregény és a Becstelen brigantyk vágásáért jelölték.

A színészek és stábtagok üzennek Sally Menkének a Becstelen brigantyk forgatásán