Bradley Cooper durván bulizik, Keira Knightley kollégista lesz - premierek

Vágólapra másolva!
Bradley Cooper megint kiüti magát a haverjaival, Keira Knightley sötét titkokat rejtő iskolába jár, Mika Kaurismaki a zene erejét vizsgálja, egy mongol kisfiú nagy utazásra indul a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Másnaposok 2 / The Hangover Part II. - 2011

Miről szól? A Másnaposok-ban megismert három arc ezúttal egy thaiföldi legénybúcsún üti ki magát annyira, hogy másnap nem emlékszik semmire. Arra sem, hogy hol hagyták el a menyasszony velük bulizó kiskorú öccsét.

Ki a rendező? A folytatást az első részt is jegyző Todd Phillips csinálta, aki máris a harmadik résszel fenyegetőzik.

Kik a szereplők? Visszatér a jóképű Bradley Cooper, a visszafogott Ed Helms, a kattant Zach Galifianakis, valamint a totál kattant Ken Jeong. Rövid időre tiszteletét teszi az első rész vőlegénye, Justin Bartha is, Nick Cassavetes, Paul Giamatti és Mike Tyson cameózik.

Kinek ajánljuk? Csak azoknak, akik a vicces első rész után képesek drasztikusan leszállítani az elvárásaikat.

Mit mondunk még a filmről? A Másnaposok 2 sajnos pont olyan, amilyenre számítani lehetett: fáradt, erőltetett és szinte egyáltalán nem vicces. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Ne engedj el! / Never Let Me Go - 2010

Miről szól? Kathy, Tommy és Ruth Nagy-Britanniában, egy bentlakásos iskolában élnek, ahol különleges, titokzatos feladatra készítik fel őket. Éveken keresztül követjük útjukat, ahogyan fokozatosan szembesülnek a nekik rendeltetett sorssal.

Ki a rendező? Kazuo Ishiguro regényét Mark Romanek adaptálta, aki főleg videoklipeket csinál, nagyjátékfilmje eddig csak egy volt, a 2002-es Sötétkamra.

Kik a szereplők? Carey Mulligan (Egy lányról, Tőzsdecápák 2), Andrew Garfield (az új Pókember) és Keira Knightley látható a három főszerepben. Charlotte Rampling egy kicsi, de fontos szerepben bukkan fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a sejtelmes, melankolikus filmeket.

* * *

Hangtükör / Sonic Mirror - 2008

Miről szól? A zenének az emberi kommunikációban betöltött szerepét vizsgálja a dokumentumfilm.

Ki a rendező? Aki Kaurismaki bátyja, Mika Kaurismaki, aki korábban csinált már egy dokumentumfilmet a brazil zenéről (Brazil ritmus).

Kik a szereplők? A film középpontjában a híres, panamai származású jazzdobos, Billy Cobham áll.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejön a Cobham által képviselt zenei stílus, és azoknak, akik kíváncsiak rá, hogyan válhat a zene a kommunikáció eszközévé autistáknál.

* * *

A sasvadász fia / Eagle Hunter's Son - 2009

Miről szól? A mongol vidéken vagyunk. Amikor a kis Bazarbai bátyja Ulánbátorba megy dolgozni, a fiú maga is úgy dönt, nagy utazásra indul.

Ki a rendező? A dán René Bo Hansen, aki már a 2002-es, félfikciós Miga utazásá-ban is ezt a témát boncolgatta.

Kik a szereplők? Bazarbai-t Bazarbai Matei játssza, akinek ez az első filmszerepe. A többi figurát is amatőrök alakítják.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szívesen elandalodnának a fenséges mongol tájban gyönyörködve.