A saját fia szúrta le Eduardo Coutinhót

Vágólapra másolva!
A szerelem ábécéje című filmjével vált ünnepelt rendezővé, a közeljövőben a tavalyi brazíliai zavargásokról forgatott volna. 
Vágólapra másolva!

Rio de Janeiró-i otthonában leszúrták Eduardo Coutinho brazil filmrendezőt, a 80 éves művész a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a gyilkossággal Coutinho saját fiát gyanúsítja, akit őrizetbe is vettek - közölte a Globo brazil tévécsatorna.

Értesülések szerint az elmezavarban szenvedő 41 éves fiú, Daniel Coutinho a rendező 62 éves feleségét is megkéselte. Az asszony a veséjén és máján sebesült meg, és kórházba szállították. A fiú önmagán is sebeket ejtett.

Coutinho Brazília egyik legjelentősebb dokumentumfilmese volt. 1967-ben azonban a berlini filmfesztiválra is beválogatott A szerelem ábécéje (Licao de Amor) című játékfilmjével lett ünnepelt rendező. 1977-ben készült el Flór asszony és két férje című filmszatírája, s 1985-ben mutatták be India, a Nap lánya című filmdrámáját (Índia, a Filha do Sol).

A rendező nemrég új megbízást kapott. A tavaly júniusi brazíliai tüntetésekről és zavargásokról forgatott volna filmet, amikor heteken át százezrek tiltakoztak a korrupció, a rossz minőségű közszolgáltatások miatt és a 2014-es futball-világbajnoksággal, valamint a 2016-os riói olimpiával kapcsolatos kormányzati túlköltekezés ellen.