Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi, hogyan kattan be és hívja elő szuperhős énjét Michael Keaton, játsszon velünk, hogy jegyet nyerhessen a Birdman - Avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film premier előtti vetítésére.  
Vágólapra másolva!

Michael Keatonra már régóta ráfért egy jó szerep, és ezt most a Birdman - Avagy (A mellőzés meglepő ereje) című groteszk humorú drámában megkapta, amely kritikusunk szerint biztos, hogy új fejezetet nyit a színész karrierjében. Egy hajdan világhíres sztárt alakít, aki egy általa írt és rendezett darabbal próbál visszalopakodni a rivaldafénybe. Az önbizalomhiány és a paranoia azonban fokozatosan eluralkodik rajta, és a tudatalattijából előtör az általa sokszor eljátszott Birdman nevű szuperhős.

A film szereposztása parádés, ráadásul ügyesen felhasználja Keaton előéletét: a színész karrierjének alakulása ugyanis sok közös pontot mutat az általa eljátszott karakter pályafutásával. Batmanként jutott fel a csúcsra, aztán az utóbbi évekre teljesen eltűnt. Edward Norton alakítja Keaton arrogáns színésztársát, rajtuk kívül feltűnik még a filmben Emma Stone, Naomi Watts, Andrea Riseborough és Zach Galifianakis.

Michael Keaton és Edward Norton a Birdman - Avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmben Forrás: InterCom

Alejandro González Iñárritu rendező (21 gramm, Bábel) és Emmanuel Lubezki operatőr (Az ember gyermeke, Gravitáció) technikailag nagyon egyedi módját eszelték ki a film megvalósításának. Azt a koncepciót követték, hogy minél kevesebb vágással dolgozzanak, és a kamera állandóan a szereplők nyomában loholjon.

- - -

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Michael Keaton két filmben húzta magára Batman hacukáját.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 13-án, kedden 20 órára a Cinema City Westend mozi 4-es termébe.

Berta Ágnes, Csányi Klára, Ficza János, Fodor László, Gönczi Dóra, Grőb János, Harangozó Szilvia, Hieu Nguyen, Juhász Brigitta, Kelemen Nóra, Kormos Márton, Kovács Dóra, Kulcsár Tamás, Lakatos Péter, Markos Szilvia, Mezei Tamás, Molnár Szilárd, Nyulászi Eszter, Orosz Péter, Panyik Petra, Paulus Marcell, Schaming Gilbert, Tuja Boglárka, Vitai Gabriella, Vrabecz Virág

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!