Benedict Cumberbatch kimondta a boldogító igent

2015.02.16. 13:03

Csendes, vidéki környezetben, február 14-én, szombaton mondta ki a boldogító igen Benedict Cumberbatch és felesége, Sophie Hunter. Az eljegyzést múlt ősszel tudatták a világgal, egy apróhirdetést jelentettek meg a The Times társasági rovatában. A ceremóniát Anglia déli partjai mellett található Wight szigetén rendezték meg, egy középkorban épített templomban álltak az oltár elé.

Hunternek ugyan élnek rokonai a szigeten, de nem csináltak nagy ügyet az esküvőből, maguk hozták a virágokat, süteményeket és a zenét a szertartásra, nem rendeltek semmit a helyi virágüzletekből és pékségekből. A templom kisebb esküvők megrendezésére alkalmas, legfeljebb száz ember fér el benne. Összesen negyven vendéget láttak megérkezni az esküvőre, köztük volt Tom Hiddleston és Andrew Scott, aki Moriarty-t alakítja a Sherlock című BBC-sorozatban.

Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch február 8-án a BAFTA-díjkiosztón LondonbanForrás: AFP

Cumberbatch-nek és Hunternek nem lesz sok ideje kiélvezni a mézesheteket. A színész jelenleg is forgatja a Sherlock negyedik évadát, és február 22-én jelenése van az Oscar-gálán a Kódjátszma főszerepéért kapott jelölése miatt. A főként avantgárd drámaíróként és színházi rendezőként ismert Sophie Hunter Benjamin Britten két művét készül színpadra állítani.

Cumberbatch és Hunter a rájuk jellemző kifinomultsággal választották ki a helyszínt. Wight-sziget Alfred Tennyson angol költő lakhelye volt, illetve kedvelt nyaralóhelye volt Viktória királynőnek és Albert hercegnek.

A szigeten nagy múltra visszatekintő könnyűzenei fesztivált rendeznek, 1970-ben hétszázezer ember előtt lépett fel Jimmy Hendrix, miközben Wight lakossága nem haladja meg a százezer főt. Manapság sem kell popzene nélkül élniük a sziget lakosainak, Wightról származik a The Bees nevű együttes, a zenéjük alapján nyugodt és gondtalan lehet arrafelé az élet.