Meghalt Pascal Chaumeil

2015.09.02. 10:56

Ötvennégy éves korában elhunyt Pascal Chaumeil francia rendező, aki a Szívrablók című elegáns és könnyed romantikus vígjátékkal került fel a nemzetközi filmes térképre.  Augusztus 27-én halt meg rákban - tájékoztatta a francia hírügynökséget az özvegy, Camille Chaumeil, aki azt is elmondta, hogy a férje a moziért élt, tizenöt éves kora óta rendező akart lenni.

Pascal Chaumeil a Hosszú út lefelé berlini sajtótájékoztatójánForrás: AFP/Patrik Stollarz

Pascal Chaumeil Luc Besson keze alatt kezdte a munkát, rendezőasszisztensként vett részt a Leon, a profi forgatásán, Az ötödik elem idején  pedig second unit rendező volt. Sokat dolgozott a tévében, végül a 2010-ben, Vanessa Paradis és Romain Duris főszereplésével készült Szívrablók hozta meg számára a sikert.

A film főszereplője, Alex (Duris) abból él, hogy megbízásra nőket bolondít magába azzal a céllal, hogy a célpont aztán szakítson az akkori pasijával. Hiába elcsépelt a téma, kritikusunk szerint a magyar mozikban is vetített Szívrablók visszaadja az ember hitét a romantikus komédia műfajában. 37 millió dollárt hozott a film Franciaországban, és harminc további országba adták el.

Romain Duris és Vanessa Paradis a Szívrablók című filmbenForrás: Budapest Film

Chaumeil következő munkája is egy romantikus komédia volt, de a sok országon átívelő, Diane Kruger főszereplésével készült Véletlen boldogság-gal nem tudta megismételni a Szívrablók sikerét.

Angol nyelvű debütálását Pierce Brosnannel és Rosamund Pike-kal forgatta, de a Hosszú út lefelé elmaradt a jobb Nick Hornby-adaptációk (Pop, csajok satöbbi, Egy fiúról) színvonalától.

Életének utolsó heteiben az Un Petit Boulot című filmjének utómunkálatait végezte, a Romain Duris és Michel Blanc főszereplésével készült vígjátékot 2016 januárjában tervezték bemutatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK