Charlize Theron egy elutasításnak köszönheti a karrierjét

Charlize Theron
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas színésznő áldhatja a sorsot, hogy nem kapta meg a húsz évvel ezelőtti botrányfilm főszerepét.
Vágólapra másolva!

A Showgirls az ékes példája annak, hogy mégsem lehet mindent meztelenkedéssel eladni. Az 1995-ös botrányfilm a felét sem hozta vissza 45 milliós gyártási költségének az amerikai pénztáraknál, derékba törte az Elemi ösztön-nel hatalmas sikert arató Paul Verhoeven és Joe Eszterhas karrierjét, és a tévéből a moziba átnyergelő Elizabeth Berkley sztárságról szövögetett álmait is megsemmisítette. A rendező most arról beszélt a New York Daily News-nak adott interjújában, hogy napjaink egyik legnagyobb női sztárja is versenyben volt a főszerepért.

Elizabeth Berkley a Showgirls című filmben Forrás: InterCom

Az akkor még teljesen ismeretlen Charlize Theron alighanem hálás a sorsnak, hogy nem találták alkalmasnak a Nomi nevű táncosnő szerepére.

Ha őt választják ki, a bukás olyan mélyre taszítja, hogy onnan soha nem jutott volna el a Mad Max-film főszerepéig.

Elizabeth Berkley soha többé nem kapott főszerepet mozifilmben, és utoljára a 2009-es Women in Trouble című filmben volt látható a vásznon.

"Charlize-t is megnéztük a szerepre, és úgy emlékszem, nem volt semmi problémája a pucérkodással. Jó volt, és akarta a szerepet, de egyszerűen nem volt elég híres akkoriban, és a szerep sem illett hozzá, szóval nemet mondtunk neki" - elevenítette fel a húsz évvel ezelőtti meghallgatást Verhoeven, majd Theron lehetséges jövőjét vázolta fel, amennyiben ő kapja meg a szerepet.

"Minden tiszteletem Charlize-é, de ha ő játszik a filmben, őt is ugyanúgy kinyírták volna, mint Elizabeth Berkley-t. Nagyon szerencsés volt, hogy nem kapta meg a szerepet. Gratulálok neki, mert különben húsz szörnyű év várt volna rá.”

Verhoeven amúgy a teljes felelősséget magára vállalja a Showgirls bukásáért. Direkt volt minden túlzó a filmben, a meztelenség, a színek, a mozgások. "Mindent eltúloztam benne, hogy a valódi Las Vegasra hasonlítson." A nézők azonban szerinte ezt nem értették meg, és ezért tartják rossz filmnek.

Charlize Theron az 1996-os Két nap a völgyben című filmben Forrás: MGM

A kikosarazott Charlize Theron egy évvel később, a Tarantino filmjeinek hatása alatt született Két nap a völgyben című krimiben debütált a mozivásznon, amiben aztán rögtön le is dobta a ruháit. A folytatást már mindenki ismeri. Az ördög ügyvédje tragikus sorsú feleségeként figyeltek fel rá, a 2003-as A rém-ért Oscar-díjat kapott, jelenleg pedig az egyik legbefolyásosabb színésznő a világon, aki arra is képes, hogy ugyanakkora gázsit harcoljon ki magának, mint amennyit a férfi kollégái kapnak a gyakran joggal szexistának bélyegzett Hollywoodban.

Kamaszkorunk legszebb mellei - Charlize Theron

Charlize Theron most éppen az akciófilm műfaját újítja meg feminista szemszögből a Mad Max negyedik részével, de előtte többször elkápráztatott minket a meztelenkedéseivel. Az értelmező szótárban az ő fényképe kellene hogy szerepeljen a tökéletes nő szókapcsolatnál. Nézzük meg az összes pucérkodását!