Luke Skywalkert megcsalta Leia egy vukival

Star site
Vágólapra másolva!
Két eredeti Star Wars-plakátot sorsoltunk ki, cserébe annyit kértünk az olvasóinktól, hogy írják meg, szerintük hogyan alakult Luke Skywalker élete A Jedi visszatér óta eltelt harminc évben. A játékra rengeteg történet érkezett, mi most a legszórakoztatóbb, leginkább elszállt megfejtésekből válogattunk. Kiderült, hogy nem szabad kávét tej nélkül adni egy Jedinek, egyik olvasónk szerint transznemű alkoholista hipszterként tengeti napjait Luke, míg egy másik történet szerint dizájnerdrogok és olcsó maláj lányok bűvkörébe kerül.
Vágólapra másolva!

A legtöbb játékosunk komolyan vette a feladatot, és a fellelhető információkból, vagyis azok hiányából kiindulva építette fel a saját történetét. Jellemzően egy peremvidéki Jedi akadémiával, egy fájó csalódás utáni önkéntes száműzetéssel, a Jedi mesterekre jellemző remeteléttel, vagy éppen az Erő sötét oldalához való áttéréssel magyarázták Luke hiányát a Star Wars: Az ébredő Erő előzeteseiből.

Yodát követve ő is remete lett - Mark Hamill A Birodalom visszavág című filmben Forrás: InterCom

Még az is lehet, hogy valamelyik olvasónk eltalálta J.J. Abrams verzióját, de mivel ezek a történetek ugyanazokon a fő csapásirányokon mozogtak, így csak kettőt mutatunk meg belőlünk:

Megkísérti az Erő sötét oldala

Luke prominens és megbecsült személyisége lett az újból létrehozott Köztársaságnak, azonban a magabiztosság és könnyedség, amelyet mindig kifelé sugárzott, csak azt szolgálta leplezni, hogy igazából sosem találta meg a helyét a megváltozott, békés körülmények között. Egykori bajtársaival, Hannal és Leiával ápolt kapcsolata is az évek során egyre inkább kiüresedett, formálissá vált. Így (az apai ágról való családi érintettséget is figyelembe véve) nem meglepő, hogy amikor egy évtizedek óta nem látott erősségű Sith lovag tűnik fel, őt is megkísérti az Erő sötét oldala... (Takács Kristóf)

Csalódott a tanítványaiban

Luke-nak az endori csata után politikai vezető szerepet szántak, hogy a régi köztársaság Jedi hagyományait képviselje az újjáalakuló köztársaságban. Hamar megcsömörlik a politikai csatározásoktól, és úgy dönt, hogy a Jedi rend fennmaradása érdekében néhány, az erő iránt fogékony, tehetséges fiatal tanításába kezd.

Egy traumatikus élmény kergeti a sötét oldalra - Mark Hamill az Egy új reményben Forrás: InterCom

A tanítványok az erő egyre nagyobb birtokában erőtlennek, túlzottan pacifistának tartják mesterüket, és a béke zálogát a sötét oldal könyörtelen erejében látják, így végül a Jedi értékek és egyben mesterük ellen fordulnak, aki kudarcot vallott utolsó Jedi mesterként, kissé megtébolyulva, a Dagobah bolygóra vonul a végső száműzetést választva. (Csepregi Dániel)

Sokan tippelték, hogy Kylo Ren eredetileg Luke tanítványa volt, és a sötét oldalhoz csatlakozó fiú miatti csalódottságában lett remete az utolsó Jedi lovagból. De most már hagyjuk azokat a történeteket, amik akár meg is valósulhatnak, nézzük inkább a legszórakoztatóbb, leginkább elszállt verziókat!

A cuki medveállatkák lesznek most a gonoszak

Luke Skywalker, miután apja segítségével elpusztította az uralkodót, elindul felszabadítani a galaxis többi részét. Azonban rádöbben, hogy az ewokok túl nagy veszélyt jelentenek a szabadságra és az új köztársaságra, mivel a kis medveállatkák a birodalom legjobb gyalogos egységeit és harci járműveit is képesek voltak elpusztítani. Az újabb őrült pusztítást megelőzendő visszatér az Endorra, hogy megküzdjön az időközben Kylo Ren vezetése alatt egyesült ewok hadsereggel. (Jász Gergely)

Ewokveszély! - Mark Hamill A Birodalom visszavágban Forrás: InterCom

Sose adjon egy Jedinek kávét tej nélkül!

Luke Skywalker az elmúlt 30 évben látta a Baljós árnyak-at, A klónok támadásá-t és A Sith-ek bosszújá-t, a szégyenteljes családi múltba pedig belebetegedett. Apu haveri viszonya Jar Jar Binksszel, rinyálásai és vállalhatatlan frizurái olyan mély nyomot hagytak benne, hogy Lajos nevű, macskás öregasszonyként vonult el a messzi-messzi Föld nevű bolygó Alsóbögyörősvalagpusztájára.

Aztán egy szép vasárnapon szembesült azzal, hogy már nem lehet tejet venni. A feketén elfogyasztott kávé pedig végleg átállította a sötét oldalra, így az elmúlt fél évben immár kutyaszálló-üzemeltetőként tengette napjait. (Polgári Lilla)

Találtak egy szép virágos tisztást - Carrie Fisher és Mark Hamill az Egy új reményben Forrás: InterCom

Ez durvább fordulat, mint hogy Luke-nak Vader az apja

A lázadók a második Halálcsillag pusztulását ünnepelték, amikor Leia megkérte Luke-ot, hogy vigyék el Darth Vader maradványait egy közeli helyre, és temessék el tisztelettel, mert tudta, hogy Luke-nak sokat jelentett az apja. Találtak is egy szép virágos tisztást, ahol megfelelően elhelyezhették a hamvakat, illetve a sisak maradékát. Amikor visszafelé tartottak az ewok faluba, sajnos Luke gondolatai messze jártak, és nem figyelt fel az ösvényt keresztező rejtett csapdára, így egyenesen belesétált, és a kihegyezett karók az utolsó Jedi lovag végét jelentették. (Szögi András)

Luke átmegy Casanovába

A Disney nem bírt ellenállni az árukapcsolással járó marketingköltség-csökkentésnek, így Luke most az örökifjú Jázmin hercegnővel jár, aki Aladdint dobta miatta. Amúgy az eltelt évek alatt az összes Disney-hercegnő megvolt neki, sőt, egy ideig még Debreczeni Zitával is kavart. Példaképe és atyai jó barátja Kedves Ferenc, akivel gyakran ütköznek egy pofa sörre a Tatooine-on. (Schäffer József)

Az összes Disney-hercegnő megvolt neki - Carrie Fisher és Mark Hamill A Jedi visszatérben Forrás: InterCom

Ez volt a legszomorúbb történet Luke-ról

Magyarországon bujdosott. Kisnyugdíjas lett, és nem tudott megélni 47 ezer forintból, így Kovács Béla néven temették el a Fiumei temetőben. (Jóföldi Barna)

Túl kemény volt neki a földi élet

Luke mielőtt lángra lobbantotta volna apját, talált nála egy floppyt, amin egy bolygó adatai voltak, amit meg akart hódítani. Egy görbe este után hősünk úgy döntött, ellátogat erre a bolygóra, amit a helyiek úgy hívnak: Föld.

Luke-nak megtetszett a kultúrája és a szépsége a bolygónak, így hát eldöntötte, ott éli le hátralévő életét, a helyi történelem tanulásával és szakmák elsajátításával. Így hát jó esztergályosként rá is applikált egy keresztvasat a fénykardjára, hisz ezt látta a történelemkönyvekben, sőt pár busómaszkot is beszerzett.

Elege lett ebből a bolygóból - Mark Hamill A Birodalom visszavág című filmben Forrás: InterCom

Ahogy telt az idő, egyre jobban elege lett ebből a bolygóból, hiszen mindenhol csak a negatívum jött szembe: világválság, háborúk, korrupció, járványok és rákot okozó kolbászok. Így hát dühvel a szívében, ami teljesen átvette felette az uralmat, visszatért szülőgalaxisába, mint apja gonosz énjének örököse. (Szatmári László)

Ki az a Kőváry Dániel?

Luke visszavonult, és magányosan az Erő még alaposabb megismerésére szánta életét, megismerkedett a különböző dizájnerdrogokkal, az olcsó maláj lányokkal, legnagyobb felfedezése mégis Kőváry Dániel humorérzékének megtalálása volt. E ténynek felszínre kerülése alapjában rengette volna meg a társadalmat, ezért élete végig próbálta titokban tartani. (Köles István Ákos)

Kipróbálta a dizájnerdrogokat - Mark Hamill A Birodalom visszavág című filmben Forrás: InterCom

Tudtán kívül apa lett

Luke Skywalker 30 év után épp csak nemrég tudta meg, hogy az endori győzelmet követő bulizós évei nem teltek el nyomtalanul: azon a bizonyos átmulatott Mos Eisley-i éjszakán - hála a midikloriánoknak - tudtán kívül is apa lett. A tábortűz lángjánál most azon búsong, hogy lánya a családi hagyományokat követve a sivatagot járja, miközben rossz társaságba keveredett egy birodalmival. Hű társa, Artu füttyögése zökkenti ki, ráébresztve, hogy újra eljött a tettek ideje. Elemet kell cserélnie a régen használt fénykardjában, hogy elrendezhesse a családi ügyeket. (Jászberényi Dániel)

Han Solo remélhetőleg tudja, mi most a dolga

Miután Jabba unokatestvére elkapta rokona meggyilkolásáért, karbonitba fagyasztotta, és tatooine-i palotájában díszhelyen, nagy őrséggel körülvéve őrzi Luke Skywalkert. (Károlyi Tamás)

Erőfelhasználókra vadászik - Mark Hamill A Birodalom visszavágban Forrás: InterCom

Egy mindenki ellen

Luke-ra nagy hatással volt, hogy apja egyensúlyt hozott az Erőbe, ezért életcéljaként tűzte ki, hogy ezt az egyensúlyt fenntartsa. Sith-holokronokból az Erő sötét oldalát is megismerte, de nem emésztette fel a sötét oldal, hanem megtanulta kezelni azt. Utóbbiak miatt az Erő egyensúlyára veszélyesnek, tehát ellenségnek tekinti mind a Jediket, mind a Sith-eket, így életét az Erő-használók levadászása tölti ki. (Varga László Bánk)

Luke univerzumot vált

Szerintem George Lucas rájött, hogy Luke helye inkább az Arrakison van, úgyhogy gyorsan letutizta a dolgot az öreg Skywalkerrel, és a legközelebbi Dűné-ben már ő lesz az egyik főszereplő. Mert hogy nagyon kék a szeme. És titokban fűszert csempészett a Star Wars forgatására is! (Bujtás Dominika)

Univerzumot vált, mert nagyon kék a szeme - Mark Hamill az Egy új remény-ben Forrás: Mokép

Az alkohol egy Jedit is nyomorba tud dönteni

Luke rászokott a piára. Az Erő felhasználásával cirkuszi mutatványokból él. A gyerekei gondolkodnak azon, hogy szeretetotthonba adják, mivel elég labilis lett a viselkedése. (Ködös Gábor)

Transznemű alkoholista hipszter

Luke transznemű alkoholista hipszterként él R2D2-ból és kedvenc bakelites lemezjátszójából eszkábált alu streamline lakókocsijában, bejegyzett élettársi viszonyban C-3PO-val. Fénykardját rég eladta az eBayen, mostanság utolsó filmes relikviáit, C-3PO eredeti alkatrészeit értékesíti a neten. Az aranyrobot egyetlen megmaradt része, a feje, házsártosan morog mihaszna élettársával, mikor betoppan az öreg cimbora, Han: és így indul az új epizód. (Schäffer József)

Már rég eladta a fénykardját az eBayen - Mark Hamill A birodalom visszavág-ban Forrás: Mokép

Valakinek itt nagyon beakadt az Erő

Luke-nak A Jedi visszatér után jelentős „Erő”feszítésébe került, hogy összeszedje magát az őt ért lelki traumák miatt; az apja áruló volt, ő maradt az egyetlen Jedi, már csak ő tudott fénykarddal bohóckodni, a film legjobb (gyakorlatilag egyetlen) nője a testvére, aki ráadásul a tenyérbemászó képű Han Solo felesége lett.

Hogy össze tudja szedni magát, gyermekkora színhelyére, a Tatooine-ra költözött, és a családi párafarm üzemeltetése mellett homoksiklók és robogók, valamint droidok sufnituningjával foglalkozott. Szabadidejében a Mos Eisley-i vurstliban lépett fel, mint „Erő”művész és illuzionista, időnként pedig a sötét oldal csábításának engedve pókerjátszmákban is felhasználta a Jedi elmetrükköket.

Már csak ő tud fénykarddal bohóckodni - Mark Hamill az Egy új reményben Forrás: Mokép

Harminc évvel később, testvére, Leia tábornok unszolására csillagközi felderítőként reaktiváltatta magát a hadsereg kötélékében, és a galaxis peremvidékén kutat a klónhadsereg utolsó bázisai után; magányos küldetésein kitéve magát a kételyek és apja rossz szelleme által gerjesztett kedélyingadozásoknak, amiken egyre inkább csak „Erő”nek erejével tudja magát túltenni. (Marosi József)

Érzelmek nélkül, pontokba szedve

  1. Luke visszavonultan él a Dagobah-n.
  2. Társa R2D2, és elmélyülten nem csinál semmit.
  3. 30 év múlva jő a baj, és előjön rendet rakni.
  4. Jó eséllyel meghal.

(Németh Balázs)

Vérfertőzés és csalódás

Szerintem Luke megházasodott, majd gyerekei születtek, de Leia megcsalta egy vukival. Ez ahhoz vezetett, hogy elváltak, majd Luke űralkoholista lett. Ezután inkább elköltözött Yoda régi otthonába, hogy remeteként, boldogan éljen egyedül. (Fabulya Csaba)

Leia megcsalta egy vukival - Mark Hamill és Carrie Fisher A Jedi visszatér-ben Forrás: InterCom

Még mindig vérfertőzés, csak most egy csavarral

Luke hibernáltatta magát, és 30 évvel később, mint ereje teljében lévő fiatal Jedi ébredt fel. Sajnos a hibernálás maradandó agykárosodást okozott, így elvette az öreg Leiát feleségül, nem sejtvén, hogy az valójában a testvére. Végül azonban kiderül, hogy mindezt csak Pamela álmodta a Dallas-ban, hiszen épp akkor látta a frissen kijött A Jedi visszatér-t a moziban. (Schäffer József)

Ő volt a leginkább lényegre törő és valószínűleg a legfiatalabb játékosunk

- írta az öt és fél éves Hajdu Zsiga, Hajdu Szabolcs rendező és Török-Illyés Orsolya színésznő gyermeke.