Túl sötét lett az új Star Wars a Disney-nek

2016.06.01. 20:24

Tegnap a nem túl megbízható Page Six cikke alapján írtunk arról, hogy a Disney fejesei elégedetlenek az idén decemberben érkező Star Wars-film, a Zsivány Egyes első verziójával, és pótforgatást rendeltek el. A hírt időközben a neves filmes szaklap, a The Hollywood Reporter is megerősítette, így nyugodtan ki lehet jelenteni: veszélyben van a Zsivány Egyes. Vagy legalábbis az a rendezői vízió, amit Gareth Edwards kitalált hozzá.

Egy vészjósló kocka a Zsivány Egyes előzetesébőlForrás: Fórum Hungary

Abban viszont tévedett a Page Six abban tévedett, hogy tesztközönség előtt is levetítették a filmet. A jóval hitelesebb Deadline cikkéből kiderül, hogy valójában, Az ébredő Erő-höz hasonlóan a Zsivány Egyes-ből sem tartottak tesztvetítéseket, egyelőre még csak a stúdió munkatársai látták a filmet. 

Június közepén tehát ismét összegyűlik a különálló Star Wars-film stábja, és több hetes pótforgatás veszi kezdetét. Erre azért van szükség, mert a vezetőség szerint a jelenlegi változat hangvétele elüt attól, amit egy Star Wars-filmtől megszoktak az emberek. A THR egyik forrása például háborús filmként jellemezte a Zsivány Egyes-t. Mindez nem meglepő, mivel a korábban a Godzillá-t és a Monsters című földönkívülis sci-fit jegyző Gareth Edwards maga is sötét és vészjósló hangulatot, és reménytelenséget ígért a rajongóknak egy évvel ezelőtt.

A Disney könnyedséget akar a pótforgatás révén a filmbe csempészni. „A Zsivány Egyes tíz perccel az Egy új remény előtt ér véget, egyeznie kell a két film hangulatának!” - védte meg a stúdió döntését a THR egyik bennfentes forrása. A júniusi forgatás egyben arra is lehetőséget ad a Disney-nek, hogy belerakhassa a filmbe az új Han Solót, bár azt, hogy ilyet szándékoznak tenni, egyelőre még nem erősítették meg. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy manapság bevett dolog a pótforgatás a szuperprodukciók esetében, Az ébredő Erő-nél is három héten át rögzítettek utólag jeleneteket.

Sajnos úgy tűnik, hogy hiába gyűjtötte össze minden idők harmadik legnagyobb bevételét Az ébredő Erő, így sem akar kockáztatni a stúdió, és inkább a bevált séma követésére, illetve a bevételmaximalizálásra megy rá. Akik egy sötét hangulatú Star Wars-filmre vágytak, most abban reménykedhetnek, hogy egyszer majd kiadják a Zsivány Egyes rendezői változatát, illetve hogy Edwards művét nem heréli ki teljesen a Disney.

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet december 15-én kerül a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK