Hollywood teljesen ledöbbent Anton Yelchin halálán

Anton Yelchin
Vágólapra másolva!
Anton Yelchint, a Star Trek sztárját a saját autója gázolta el vasárnap reggel kaliforniai otthona előtt. A halálhírre reagálva ellepték az internetet színésztársai és a vele dolgozó rendezők megdöbbent búcsúzkodásai. Ezekből válogattunk.
Vágólapra másolva!

A huszonhét éves színész halála után ellepték az internetet a Yelchint méltató visszaemlékezések. Olivia Wilde-on át J.J. Abramsig számos hollywoodi híresség búcsúzott el a Star Trek sztárjától, és fejezte ki megdöbbenését.

Anton Yelchin, Jim Jarmusch, Mia Wasikowska és Tom Hiddleston a Halhatatlan szeretők premierén a torontói filmfesztiválon Forrás: AFP/2013 Getty Images/Larry Busacca

Yelchint a saját autója gázolta el vasárnap. A rendőrség azt feltételezi, hogy a két és fél tonnás terepjáró hátrafele gurult a meredek feljárón, és a színészt a vaskapuval egybeépített tégla postaládához szorította. Amikor rátaláltak a holttestre, a kocsi üresben volt, és járt a motor.

Anton Yelchin és Kat Dennings a Charlie Bartlett című filmben Forrás: AFP

Kat Dennings a Charlie Bartlett című tinifilmben játszott együtt Yelchinnel, és kapcsolatuk a forgatás vége után is folytatódott: „Az egyik legjobb barátom volt. Semmi olyat nem tudok mondani, ami kifejezhetné, mit érzek most.” Olivia Wilde is a Twittert használta fel, hogy elbúcsúzzon színésztársától, és azt írta, hogy sosem fogja elfeledni Yelchin mosolyát.

Tom Hiddleston a Halhatatlan szeretők című vámpírfilmben szerepelt együtt Yelchinnel, és a színész emberi és szakmai kvalitásait méltatta. "Az egyik legnyitottabb és intellektuálisan leginkább kíváncsi emberek, akivel volt szerencsém találkozni" - írta Zachary Quinto, akivel az Enterprise fedélzetén teljesített Yelchinnel szolgálatot. Hosszan lehetne még folytatni az interneten elköszönő színésztársak névsorát, többek között Shailene Woodley-t, Anna Kendricket, Chris Evanst, Logan Lermant, Dane DeHaant és Aaron Pault is megrázta a haláleset.

Anton Yelchin és Zachary Quinto a Cloverfield premierén 2008-ban Los Angelesben Forrás: AFP

Kollégai mellett a vele dolgozó rendezők is méltatták Yelchint. A Star Trek-et jegyző J.J. Abrams egy kézzel írt üzenetet posztolt Twitteren, és mindenki gondolatát tolmácsolta azzal, hogy Yelchin egyáltalán nem töltött elég időt közöttünk. A hódkóros-t rendező Jodie Foster egy hosszabb nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését:

„Anton egy ritka és gyönyörű lélek volt, aki megállíthatatlan szenvedéllyel űzte az életet. Egyenlő részben volt komoly gondolkodó és vicces kistestvér, akiről mindenki álmodik. Megtisztelve érzem magam, hogy egy ennyire elkötelezett és hiteles színészt rendezhettem. Mindig is hálás leszek azokért az apró interakciókért, a másokra is átragadó lelkesedéséért, a kérdéseiért, a társaságáért. A szívem megszakad most az anyjára és apjára gondolva, akik minden egyes történetének a részesei voltak. Amihez csak hozzányúlt, abba mind átadta a benne rejlő szeretetet.”

Anton Yelchin, Jennifer Lawrence és Jodie Foster A hódkóros forgatásán Forrás: AFP

Mindössze ötnapos a hír, hogy Guillermo Del Toróval Trollhunters című animációs sorozatához adta a hangját Yelchin. A mexikói rendező a legédesebbnek, a legszerényebbnek, elbűvölőnek és tehetségesnek nevezte a színészt, akivel nagyjából egy éve dolgozott együtt.

Paul Schrader a 2014-s Dying of the Light-ban rendezte Yelchint és Nicholas Cage-t, és egy hármójukat ábrázoló fényképet osztott meg Facebookon.

Drake Doremus a 2011-es Like Crazy című szívbemarkoló és megejtően őszinte szerelmi drámában rendezte Yelchint. "Ő tanított meg rá, mit is jelent szerény és keményen dolgozó művésznek lenni. Az ő kacaja volt a legszebb hang a világon" - emlékezett vissza a színészre, akit egy pohár Laphroaig skót whisky-vel búcsúztatott el a rendező.

A színészt gyászoló bejegyzések listája nem teljes, és nem is lehetne az, hiszen folyamatosan bővül a számuk. Yelchint legközelebb a július 21-én érkező Star Trek – Mindenen túl-ban láthatjuk. A sci-fin kívül még négy, bemutatás előtt álló filmje van.

Alia Shawkat és Anton Yelchin a Green Room című filmbe Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Broad Green Pictures/Broad Green Pictures

Reménykedjünk, hogy az Amerikában áprilisban debütált Green Room című thriller is eljut hozzánk, jó lenne őt még minél többet látni a mozikban.