Nézze meg elsőként a két fegyverkereskedő bénázását!

Haverok fegyverben
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, hogy bénázza végig a Közel-Keletet Miles Teller és Jonah Hill botcsinálta fegyverkerreskedőként? Ha igen, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Haverok fegyverben premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Bár a Haverok fegyverben (War Dogs) sincs híján a humoros pillanatoknak, a Másnaposok-trilógiát jegyző Todd Phillips elmozdult a dráma irányába, és egy hihetetlenül hangzó, de igaz történetet dolgozott fel legújabb filmjében. 2007-ben két huszonéves srác megütötte a jackpotot, amikor egy 300 millió dolláros üzletet kötöttek a védelmi minisztériummal. Úgy láttak neki a feladatuknak, vagyis annak, hogy fegyverekkel lássák el Amerika szövetségeseit Afganisztánban, hogy előtte az egyik srác masszőrként dolgozott.

Miles Teller és Jonah Hill a Haverok fegyverben című filmben Forrás: InterCom

A hektikus, szélvész gyorsassággal pörgő előzetes azt vetíti előre, hogy A Wall Street farkasa stílusában dolgozta fel a két botcsinálta fegyverkereskedő történetét Phillips. A Whiplash-ból ismert Miles Teller és a kétszeres Oscar-jelölt Jonah Hill játssza el a két főszereplőt, akik előbb az élet császáraiként szórják a pénzt Miami-ben, majd önhittségükben odáig merészkednek, hogy átruccannak a Közel-Keletre, és a háborús zónában maguk szállítják le a fegyvereket.

Jonah Hill és Miles Teller a Haverok fegyverben című filmben Forrás: InterCom

Az előzetesek alapján a Haverok fegyverben szatirikus képet fest a globális fegyverkereskedelemről, bemutatja, hogy a saját hülyesége előbb vagy utóbb, de bajba sodorja az embert, és közben még fel is pörgeti és meg is nevetteti a közönséget.

Teller és Hill mellett Phillips állandó színésze Bradley Cooper is feltűnik a filmben, és egy olyan veszedelmes fickót formál meg, akiről messziről látszik, hogy nem szabadna vele üzletelni. Az egyik főszereplő otthonról aggódó barátnőjét Ana de Armas alakítja, aki jelenleg Magyarországon forgatja a Szárnyas fejvadász 2-t.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Miles Teller dobolt a Whiplash című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 17-én, szerdán 19 órára a Westend moziba:

Babik Júlia, Berta Ágnes, Buzinkai István, Csató Anikó, Cselenyák Katalin, Deákné Vágvölgyi Diana, Élő Bence, Gerencsér Krisztina, Grecmájer Ákos, Hajnal Viktor, Hámori Betti, Kalics Réka, Kenéz Nóri, Khéli Dávid, Kispál Brigitta, Kiss László, Kósa Richárd, Kovács Géza, Löffler Lujza, Maros Alexandra, Matyeák Szabolcs, Miklós Bernadett, Mohácsi Tünde, Molnár Tamás, Nemes Attila, Németh Tamara, Portrusching Annamária, Saska Bálint, Somogyi Petra, Szemán Kata, Szibilla Zoltán, Tardi Sándor, Teigler Péter, Toma Zsuzsanna, Tóth László, Varga István Zoltán, Végh Dávid, Veresné Barczi Ildikó, Veszeli Eva

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!