Észbontóan látványos Luc Besson új sci-fijének előzetese

2016.11.10. 19:00

Hosszú évek teltek el azóta, hogy Luc Besson neve garanciát jelentett a minőségre, legutóbbi rendezése, a Lucy részleteiben ötletesre, ám összességében zavarosra és bugyutára sikeredett. Drukkolunk, hogy új filmjével, a Valerian és az ezer bolygó városá-val (Valerian and the City of a Thousand Planets) megint megvillantsa régi tehetségét, és az első előzetes alapján látunk rá némi esélyt, hogy a film méltó utódja legyen Az ötödik elem-nek.

A 28. században játszódó űropera egy francia képregény alapján készült, főhősei (Dane DeHaan és Cara Delevingne pimasz párosa rokonszenvesnek tűnik) egy olyan jövőbeli univerzumban kergetőznek válogatott óriásszörnyekkel és kardoznak idegen fajokkal, amelyben a technológiai fejlődés megteremtette az időutazás feltételeit. 

Dane DeHaan a Valerian és az ezer bolygó városa című filmbenForrás: Big Bang Média

Már a másfél perces kedvcsinálóból is kitűnik, hogy Besson színpompás világot épített, amelynek kavalkádja megidézi a Wachowski testvérek munkásságát (elsősorban a Jupiter felemelkedésé-t) és James Cameron Avatar-ját is, a dalválasztás (a Beatles Believe című száma szól a trailer alatt) pedig A galaxis őrzői hangvételére hajaz. 

A szereplőkről és a sztoriról nem sok derül ki, ahogy arról sem, mennyire veszik önironikusra a figurát az alkotók, de bízunk benne, hogy a grandiózus akciókat egészséges humorral és erős karakterekkel támogatják meg. 

Dane DeHaan és Cara Delevingne a Valerian és az ezer bolygó városa című filmbenForrás: Big Bang Média

DeHaan és Delevingne mellett az eklektikus szereplőgárdát Ethan Hawke, Clive Owen, John Goodman, Herbie Hancock, illetve az alak- és hajszínváltó Rihanna egészíti ki. A Valerian és az ezer bolygó városa  2017. július 21-én kerül a magyar mozikba.