Jared Letóból Budapesten is előtört az őrült

Jared Leto
Vágólapra másolva!
Egy teremnyi szerencsés ember előtt levetítettek új részleteket a Szárnyas fejvadász 2049-ből. Végre kiderült, kit játszik a filmben Jared Leto: egy kattant fickót, aki teljesen felizgatnak az általa teremtett replikánsok. A Las Vegas-i eseményen Ryan Gosling is megjelent, és arról beszélt, mennyire imádta a magyarországi díszleteket.
Vágólapra másolva!

A Szárnyas fejvadász 2049 második előzetesére még várni kell, de a Las Vegas-i CinemaConon egy teremnyi szerencsés ember újabb részleteket láthatott a filmből, amelyeket a Sony vezérigazgatója, Tim Rothman és Ryan Gosling vezetett fel. A kultikus sci-fi folytatása kapcsán a kanadai színész és Harrison Ford kerül elő a legtöbbször, a most bemutatott részletek alapján viszont Jared Leto is sokszor fogjuk majd emlegetni a bemutató után.

Jared Leto a Suicide Squad európai premierén 2016. augusztus 3-án Londonban Forrás: AFP/Justin Tallis

Leto egy replikánsokat gyártó üzem vezetőjét játssza, akinek komoly pszichológiai problémái vannak – derül ki a Variety beszámolójából. Az egyik snittben egy magzatvízzel leöntött, meztelen replikánst cirógat átszellemülve, és azt mondja, hogy mi itt „angyalokat gyártunk”.

Úgy tűnik, a Suicide Squad után ismét a meghökkentő oldalát vette elő a színész, és minden jel arra mutat, hogy ezúttal egy nagyszerű filmben játssza majd az őrültet. Kár, hogy fotót még nem adtak ki a filmbéli karakteréről.

Arra is fény derült, hogy a kubai származású, szépségével Keanu Reevest is megszédítő Ana de Armas egy kacér replikánst alakít a filmben, aki elcsavarja a Gosling által megformált K nyomozó fejét. Sean Young szerepét tehát a Kopp-kopp című thrillerből ismert színésznő vette át.

Ana de Armas és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben Forrás: InterCom

A The Playlist riportere arra is kitért, hogy a film színekben tobzódó kompozíciói még Roger Deakins eddigi munkáihoz képest is „megdöbbentően szépek” voltak. Ez pedig elég nagy dicséret, hiszen a 13 Oscarra jelölt operatőr fényképezte a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford-ot, a Nem vénnek való vidék-et, a Skyfall-t, a Sicarió-t, és a dicsőséglistát még sokáig lehetne folytatni.

Az újságíró számára az volt a legmeglepőbb, hogy sok nagyszabású akciójelenetet villantottak fel a filmből a CinemaConon. Ahogy a nyári látványfilmekben, úgy ebben is lesznek nagy robbanások, Harrison Ford csőre töltött fegyverrel menekül, és még egy falon is áttör. „A hangulata hasonló volt, mint az eredeti sci-finek, de így is azt éreztem, hogy ez a film különbözni fog tőle” – összegezte a látottakat a The Playlist szerzője.

Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben Forrás: InterCom

„Szürreális érzés volt a Szárnyas fejvadász világában sétálni” – mondta el a színpadon Ryan Gosling. „Az a munka, amit ebbe a filmbe fektettek, az tényleg egy másik szintet képvisel. Minden helyszín valódi volt, a díszletek tényleg ott voltak, minden kellék használható volt. Ez egy működő, élő és lélegző világ volt. És ez megkönnyítette a feladatunkat: nyugodtan összpontosíthattunk a karaktereink belső világára, mivel a külső valóságot már részletekbe menően megteremtették.”

Gosling szavai remélhetőleg azokhoz is eljutnak majd, akik dolgoztak a film magyarországi forgatásán, hiszen ez a dicséret nekik is szól. Ritka egy szerzet a Szárnyas fejvadász 2049, bármit is olvastunk róla eddig, az csak még kíváncsibbá és bizakodóbbá tett minket. A sci-fi a tervek szerint október 5-től lesz látható a hazai mozikban.