Helen Mirren és Jane Fonda még Palvin Barbinál is istenibben vonult a kifutón

Helen Mirren és Jane Fonda a párizsi divathéten
Vágólapra másolva!
Hetven fölött is lehetnek szépek a nők – ezt hirdette a sztármodellekkel vonuló Helen Mirren és Jane Fonda a párizsi divathéten. Hetven fölött is lehet szép a szerelem – ezt pedig már Helen Mirren új filmje hirdeti az emlékezetét elvesztő Donald Sutherlanddel együtt.
Vágólapra másolva!

A két legendás színésznő a L’Oreal felkérésére vett részt a Champs-Élysées-n tartott divatbemutatón. Helen Mirren inkább viccesre vette a figurát, lazán, zsebre tett kézzel lépdelt végig a közönség előtt, és Chaplinnek öltözött: a fekete kabát szabása, a széles szárú kockás nadrág és a sétapálca is a nagy humoristát idézte.

Jane Fonda egy alakra simuló, tigrismintás dresszben, a tőle megszokott méltósággal sétált, és a békejelet mutogatta. A 72 éves Mirren és a 79 éves Fonda is azt hirdette, az idős emberek is lehetnek szépek, őket is ugyanúgy meg lehet csodálni, mint a fiatalokat.

A divatbemutatón feltűnt Doetzen Kroes, akit a Wonder Woman harcos amazonjai között is láthattunk, a Páncélba zárt szellem-ben Scarlett Johanssonal csókolózó Adwoa Aboah, a Magyarországon forgatott Herkules-ben a címszereplő tragikus sorsú feleségét alakító Irina Shayk, valamint a Herkules-ben szintén szereplő Palvin Barbara is, aki manapság már ritkán szokott kifutómodellkedni.

Az áttetsző anyagú, csipkés fehér ruhát viselő Barbara ráadásul Jane Fonda mellé került az esemény végén, amikor a bemutatón résztvevő modellek a színpadra álltak a két színésznővel.

Jane Fonda Palvin Barbarába karol (jobbszélen) a L'Oreal divatbemutató végén Forrás: AFP/Christophe Simon

Először derékra tett kézzel, egymásnak szembefordulva pózoltak a kameráknak, majd a színésznő belekarolt a magyar modellbe, és szorongatta egy kicsit a kezét, mielőtt megtapsolták a közönséget. (Ezen a videón az összes vonulást végignézheti.)

De megnézhetjük Helen Mirren filmjének új előzetesét is, ami ugyanarról szól, mint Jane Fonda és Robert Redford netflixes románca: az időskori szerelemről és a nyugdíjas években újra felfedezett szenvedélyről. Az Our Souls at Night-ban két özvegy szomszéd szeret egymásba, a The Leisure Seeker-ben egy házaspár indul el utolsó nagy útjára Hemingway házához, hogy közben újraéljék a szerelmüket.

Helen Mirren a The Leisure Seeker című filmben Forrás: Rai Cinema

Donald Sutherland memóriája már nem a régi, emlékezetkiesésben szenvedő férjéről pedig a vagány Helen Mirren gondoskodik, aki egyszer puskát is ragad a filmben, amikor útszéli punkok megpróbálják őket kirabolni. Mirren és Sutherland egyszer már játszottak férjet és feleséget az 1990-es, Bethtune: The Making of a Hero című filmben, ami a Kínában számos modern orvosságot meghonosító doktornak állított emléket.

Az Our Souls at Night mellett a The Leisure Seeker is a velencei filmfesztiválon debütált, és ez a Toszkán szépség-et és az Őrült boldogság-ot is jegyző Paolo Virzì első angol nyelvű filmje. Amerikában jövő év januárjában kerül mozikba, magyar bemutatóról sajnos nincsen tudomásunk.