Megalázták a meztelen Jennifer Lawrence-t

Jennifer Lawrence a velencei filmfesztiválon
Vágólapra másolva!
Öt nő közé állították Jennifer Lawrence-t az egyik hollywoodyi film meghallgatásán, még kezdő korában évekkel ezelőtt. Ez még nem is lenne gond, csakhogy a női producer azt mondta, mindenki vegye le a ruháját, Jennifer pedig túl kövér és le kellene fogynia.
Vágólapra másolva!
Jennifer Lawrence a velencei filmfesztiválon Forrás: AFP

Az eset még évekkel ezelőtt történt és egészen mostanáig nem beszélt róla az amerikai színésznő. Az ügy apropóját a legújabb szexbotrány adta, amelyben több nő is azzal vádolta meg Harvey Weinstein amerikai producert, hogy erőszakoskodott és másképpen is visszaélt a hatalmával.

A 27 éves színésznő az Elle's Women in Hollywood eseményen a közönség előtt mesélte el, mi történt vele.

Lealacsonyítónak és megalázónak

nevezte a helyzetet, amelyben gyakorlatilag anorexiás lányok mellett azt kellett végighallgatnia, hogy ő kövér egy hollywoodi karrierhez.

Jennifer Lawrence dedikál a 2017-es velencei filmfesztiválon Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A producer közölte vele, hogy nézegessen magáról meztelen képeket, mert az inspirálhatja a fogyókúrában. Lawrence úgy érezte, ő csak egy ismeretlen színésznő és nem "győzhet" ebben a helyzetben. Kétségbeesett. Más producernek is elmesélte, mi történt vele, aki nem értette, hogyan láthatták Jennifert kövérnek. Arról is beszélt, hogy szerinte

a hírneve védte meg az újabb támadásoktól,

ezért nem tört ketté a karrierje.

- idézi a BBC aszínésznőt, aki 2013-ban Oscar-díjat nyert az Napos oldal című filmben nyújtott alakításért.

- tette hozzá.

Jennifer Lawrence arról is beszélt hogy a Napos oldal forgatásán, amiben Harvey Weinsteinnel dolgozott együtt, ő semmi olyasmit nem tapasztalt, amit több nő is, több vallomásban állított. Őt nem zaklatta a hollywoodi producer. Talán igaza van és a hírhedt szexragadozótól is a hírneve védte meg.