Oscar-díjra jelölt filmesről derült ki, hogy szexuális ragadozó

2017.10.23. 12:35

A hollywoodi rendező és forgatókönyvíró James Toback az akit szexuális zaklatással vádol 38 nő. A férfit korábban Oscar-díjra is jelölték, a Bugsy c. film forgatókönyvéért.

A bántalmazott nők a The Los Angeles Times-nak beszéltek a történtekről. Azt állítják, az utcán szólította le őket, és azt mondta neki egy filmes castingot tart. Csakhogy később kiderült,

nem is készült olyan film, amihez akkor pont válogatást tartott.

Szinte minden nő ugyanazt mesélte el: casting helyett egy hotelszobában találták magukat, ahol különböző szexuális játékokat akart velük Toback játszani.

 

James TobackForrás: AFP/2013 Getty Images/Robin Marchant

Állítólag nyílt titok volt, hogy miket művel a nőkkel Toback, egy Karen Sklaire nevű színésznő szerint, ha valaki arról beszélt, hogy a filmes zaklatta őt, úgy reagáltak rá az emberek, hogy "Jajj ne, te is tobackelve lettél".

Azután, hogy néhány hete az egyik legbefolyásosabb amerikai producerről, Harvey Weinsteinről több nő is azt nyilatkozta, hogy szexuálisan zaklatta, sorra derülnek ki hasonló esetek. Legutóbb Benny Hillről állította egy nő, hogy zaklatta őt, itthon pedig már hét nő vallott arról, hogy a befolyásos rendező, Marton László bántotta őket szexuálisan.