Telt házakkal fut Mészáros Márta filmje

2017.10.25. 11:50

Mészáros Márta új alkotása az Aurora Borealis - Északi fény című film október 19-én került a mozikba. Az első öt napban országosan több mint 13 ezer néző váltott rá jegyet, amellyel máris a TOP10-es lista 4. helyére került.

Nagy érdeklődés övezi Mészáros Márta új filmjét, az Aurora Borealis – Északi fényt. A bemutató utáni öt napot követően országosan máris 13.721 néző váltott rá jegyet. Több előadásra már előre megvették az összes jegyet. A jegybevétel eddig 14.587.483 forint volt, ami a 6. legmagasabb bevételnek bizonyult a premier hetében.A nézői visszajelzésekből kiderül: van, aki már többször is megnézte a filmet.Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. 

Jelenet az Aurora Borealis-Északi fény című filmből

A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az 50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

Jelenet az Aurora Borealis-Északi fény című filmből

A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebeiről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.
A főszereplők Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska.Mások mellett Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa is feltűnnek a filmben.

Jelenet az Aurora Borealis-Északi fény című filmből

A forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobociński-operatőrdinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr. Az Aurora Borealis – Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay. A film forgalmazója a Vertigo Média.

Jelenet az Aurora Borealis-Északi fény című filmből

Október 27-én, pénteken a Cinema City Filmünnepen a székesfehérvári Cinema City Alba moziban a 18 órai vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőnőjével, Tóth Ildikóval; a budapesti Cinema City Arénában pedig a 19 órai vetítés után Törőcsik Franciskával.