Ezeket a filmeket nézheti meg a jövő héten

Dobó Kata szerepel a Budapest Noir című filmben: nagyon dögös - Fotó!
Vágólapra másolva!
Négy új filmet mutatnak be a magyarországi mozikban a jövő héten. Lesz köztük magyar film, egész estés mese, szuperhősös, és izlandi horror is.
Vágólapra másolva!

Budapest Noir

Dobó Kata a Budapest Noir című filmben Forrás: Origo Filmklub


Gárdos Éve filmje – amelyben a főbb szerepeket Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Tenki Réka és Törőcsik Franciska játssza – a 30-as évek Budapestjén játszódik. A Film középpontjában Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró áll, aki egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomozni kezd. Mindenhol falakba ütközik, a kíváncsisága azonban hajtja.

Szörnyen boldog család

Egy újabb egészestés mesefilm, benne a már megszokottnak mondhatnó poénokkal, mint a szellentés. A történet lényege: a Wishbon család boldogtalan, az anya egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, az apa túl sokat dolgozik és szenved a zsarnok főnökétől. Öntudatos lányuk, épp az első szerelmet éli meg, míg fiúkat csúfolják az iskolában. Aztán egy félreértett ruhakölcsönzés után szörnyekké változnak.

A Thor

Forrás: AFP/Archives du 7eme Art / Photo12

Ez az Egyesült Államokban, az utóbbi években feltűnt – mondjuk így – szuperhősös filmek legújabb eleme, és a harmadik része a Thor-nak, amelynek első részét még 2011-ben mutatták be. A film egyik főszereplője a színészlegenda, Anthony Hopkins, de szerepél meg benne Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, , Idris Elba, Karl Urban, Mark Ruffalo, Jeff Goldblum, Cate Blanchett, Tessa Thompson és Jasper Bagg. A történet lényege, hogy Thort bebörtönzik az univerzum túlsó felén, onnan próbál meg visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt.

Emlékszem rád

Izlandi film a besorolása szerint misztikus-horror-fildráma, és az előzetese szerint olyan mondatok szerepelnek benne, mint például: „itt valami történt, valami szörnyű dolog történt".
A történet lényege, hogy egy háromfős csapat egy eldugott kisvárosba vesz egy házat, amelyet panzióvá akarnak átalakítani. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat.