Két magyar animációs film is versenyez az idén az Oscar-díjért

Vágólapra másolva!
Az amerikai filmakadémia közzétette a 63, Oscar-díjért induló animációs rövid film listáját. A 90. Oscar-versenyben valamivel kevesebb animációs rövidfilm indul, mint tavaly: 2016-ban 70, 2017-ben 63 film esélyes a díjra - írja a filmtett.ro .
Vágólapra másolva!

Ezek közül kettő magyar alkotás: Bucsi Réka LOVE-ja és Bognár Éva Katinka Hugo Bumfeldtje.
A LOVE három fejezetben mutatja be egy távoli bolygó lakóinak életét. Külső hatásra elkezd megváltozni a fény és gravitációs tér, és ez befolyással van az ottani élőlényekre.

A Hugo Bumfeldt a sci-fi és a környezetvédő tanmese határán áll. Főszereplője egy földönkívüli fiúcska, aki életében először házikedvencet kap: egy akváriumban tartandó, búvár embert.

Az akadémia rövidfilmes és animációs ágának több, önkéntesen jelentkező tagja megnézi mind a 63 alkotást. Ez két napig tart, New Yorkban vagy Los Angelesben szervezik a mozivetítéseket, vagy online is megnézhetik a filmeket. Ezután szavaznak a kedvenceire – írja a Cartoon Brew. A legtöbb szavazatot kapott 10 film kerül fel a következő listára, amelyet november végén hoznak nyilvánosságra. Azt a tíz filmet még több akadémiatag nézi majd meg, és értékeli. A szavazás második körének öt nyertese kapja majd meg az öt Oscar-jelölést január 23-án, és közülük kerül ki a győztes a 2018. március 4-i Oscar-gálán.