Meghalt Karin Dor színésznő, az egyetlen német Bond-lány

2017.11.08. 21:45

Hetvenkilenc évesen meghalt Karin Dor német színésznő, az egyetlen német Bond-lány, aki a Csak kétszer élsz című epizódban szerepelt Sean Connery oldalán.

A színésznő hétfő este halt meg, miután többször is elesett egy idősotthonban - közölte szerdán a müncheni Komödie im Bayerischen Hof színház.

Az őt nemzetközileg ismertté tevő 1967-es James Bond-filmben Karin Dor figurája szörnyű halált hal: piranhák tépik szét. A színésznő két évvel később Afred Hitchcock Topáz című kémthrillerében kapott szerepet, amelyben egy forró vérű kubai nőt alakított.

A dpa hírügynökség szerint Dor különösen alkalmas volt "az üldözött ártatlanság, az alaptalanul gyanúsítottak és a védelemre szoruló szépségek" szerepére, ami ideális szereplővé tette az Edgar Wallace-krimik és a Karl May-megfilmesítések számára.

Harald Reinltől, a Winnetou-filmek rendezőjétől való válás és egy rákbetegség azonban valamelyest visszavetette a karrierjét.

Később játszott Rosamunde Pilcher-megfilmesítésekben, A másik nő című 2006-os filmben pedig egy alkoholista anyát alakított, akinek lánya tudathasadásban szenved.