Nem akart szexjelenetet írni Nicole Kidmannek és Alec Baldwinnak

69th Annual Primetime Emmy Awards Nicole Kidman
Vágólapra másolva!
Aaron Sorkin, Oscar-díjas amerikai forgatőkönyvíró nem volt hajlandó részletes szexjelenetet írni Nicole Kidmannek és Alec Baldwinnak.
Vágólapra másolva!

Amikor 1993-ban forgatták a Bűvölet című filmet, a rendező, Harold Becker arra kérte a forgatókönyvíró Sorkint, hogy írjon egy részletekbe menő szexjelenetet a két főszereplőnek, Nicole Kidmannek és Alec Baldwinnak.

Aaron Sorkin Forrás: AFP/Angela Weiss

– mondta Sorkin. „Visszamentem hát a szállodába, és megírtam négy oldalt még. Amikor átadtam a rendezőnek, elolvasta, de nem örült. Azt mondta: teljes részletességgel írjam le a jelenetet. Mire én megkérdeztem, hogy pontosan mire gondol? Mit ért ezen? Erre azt mondta: újra írjam meg az egészet, de úgy, hogy írjam le, mit szeretnék látni Kidmantől és Baldwintól, teljes részletességgel. Ezen felháborodtam, és megkérdeztem tőle: elment az eszed? Egyrészt nemrég készítettem filmet az akkori férjével, Tom Cruise-zal, másodsorban pedig én nem írom le, hogy mit csináljanak a jelenetben teljes részletességgel. Nem fogom leírni. Ez biztos. Annyit mondtam a rendezőnek, hogy adja oda a stábnak az eddig leírtakat, és a színészek tudni fogják, hogy játsszák el a jelenetet."

Nicole Kidman Forrás: AFP

A Facebook-filmért azóta Oscar-díjat kapott Aaron Sorkin azért mesélte el ezt a történetet, mert megérintették az utóbbi hetek szexuális botrányairól szóló hírek, amely – szerinte – meg tudja semmisíteni a szórakoztató iparágat. Azt mondta, reméli, hogy ezek a „horror történetek" eltüntetik a „szörnyeket", vagyis hogy a kirobbant zaklatásos botrányok miatt megszűnnek a hatalommal való visszaélések, és a szexuális erőszak az iparágban.