A legnagyobb showman: fél majmot adott el sellőként

2017.11.14. 16:31

A 20th Century Fox kiadta A legnagyobb showman című, P.T. Barnum életrajzi zenés drámájának második előzetesét. A címszereplőt Hugh Jackman alakítja. 

Hugh Jackman a The Greatest Showman című filmbenForrás: TM & © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved. Not for sale or duplication./Photo Credit: Niko Tavernise

További szereplők: Zendaya, Rebecca Ferguson, Zac Efron, Paul Sparks, Michelle Williams és Gayle Rankin.

A film a legendás 19. századi showman, P. T. Barnum életéről szól. Barnum különös szerzeteket mutogató cirkuszosként lett gazdag és híres. Nevéhez köthető sok olyan csoda - vagyis átverés -, mint az a sellőként mutogatott lény, amely valójában egy majom felsőtestéből és egy hal hátsó feléből állt. A showbiznisz mellett Barnum írt több, saját magát népszerűsítő könyvet, volt politikus is, ugyanakkor egyetemeket, múzeumokat támogató emberbarátként is ismertté lett.

Barnum egyik bátor húzása - ami a tervek szerint a filmben is szerepel majd - az volt, hogy akkoriban hihetetlen nagyságú összeget, 150 ezer dollárt fizetett ki előre Jenny Lind énekesnőnek 150 fellépésért. A showman hatalmas hírverést csinált az előadásoknak, amelyre tömegek lettek kíváncsiak. A vakmerő befektetés természetesen megtérült.

 

 

 

A film itthon december 28-án kerül a mozikba.