Korábban érkezik a mozikba A Viszkis

Vágólapra másolva!
Egy nappal korábban, szerda este érkezik a mozikba Antal Nimród akciójelenetekben bővelkedő thrillere, A Viszkis.
Vágólapra másolva!
Forrás: Intercom

Szerda este mintegy 40, csütörtöktől 65 moziban vetítik Antal Nimród új filmjét. A rendező 14 év után forgatott ismét Magyarországon. Kontroll című kultmozija 2003-ban új színt hozott a magyar műfaji filmgyártásba.

Vélhetően az új magyar Antal-filmben sem kell majd az izgalmakra vágyóknak csalódniuk, hiszen A Viszkis az utóbbi idők leghíresebb magyar bankrablójának, Ambrus Attilának történetét dolgozza fel. A jégkorongkapusként sem sikertelen, a rablásai előtt egy pohár whiskyt felhajtó Ambrus sztorija bővelkedik izgalmakban: 1993 és 1999 között mintegy 30 pénzintézetet rabolt ki. Antal Nimródtól pedig nem áll távol a "bankrablós mozi": 2009-es A szállítmány című filmjében Matt Dillon és Jean Reno kaparintanak meg egy pénszállítókocsit.

Rendhagyó módon – ahogy az a legnagyobb hollywoodi produkciók esetében szokás – a forgalmazó jegyelővételt hirdetett A Viszkis-hez. Már november 13-án megkezdődött az országos jegyelővétel.

A film operatőre a Kincsem-et és a Liza, a rókatündér-t is fényképező Szatmári Péter, a főszerepeket Szalay Bence, Schneider Zoltán, Móga Piroska és Klem Viktor játssza, a zenét Yonderboi szerezte.

A filmhez kijött két izgalmas werkvideó, az egyikben maga a Viszkis is megszólal: