Vágólapra másolva!
John Lasseter, a Pixar stúdió alapítója bocsánatot kért és fél év szabadságot vett ki, miután kiderült, hogy ölelgette munkatársait, amivel kellemetlen helyzetbe hozta őket.
Vágólapra másolva!

A Pixar és a Disney animációs részlegének vezetőjével kapcsolatban a Disneyhez érkeztek bejelentések, amelyek szerint helytelenül viselkedett női alkalmazottakkal, előfordult, hogy akaratuk ellenére megölelte, megtapogatta, megcsókolta őket, és megjegyzéseket tett rájuk.

Lasseter közleményben kért bocsánatot mindenkitől, akit valaha akarata ellenére megölelt. Elnézést kért helytelen viselkedéséért, és minden olyan gesztusáért, amellyel átlépte a megengedett határt és belegázolt mások intim szférájába - számolt be róla a BBC News szerdán.

- fogalmazott a stúdiófőnök.

- fűzte hozzá.

Lasseter a Pixar és a Disney animációs műhelyének és az egész animációs ágazatnak is jelentős kreatív motorja. Ő rendezte a Toy Story, az Egy bogár élete és a Verdák című animációs filmeket, és producerként dolgozott a Némo nyomában, a Wall-E, a Fel! és a Jégvarázs című animációkon is.

A Disney stúdió Lasseter bejelentésére közleményben reagált, amelyben elfogadta őszinte bocsánatkérését, és támogatólag nyilatkozott hathónapos szabadságolásáról.

Lasseter vezető producere volt a Pixar legújabb, Coco című animációs produkciójának, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyar mozikban.