Zlatan Ibrahimovic lesz a róla szóló film producere

2017.12.04. 11:25

Film készül Zlatan Ibrahimovic életéből. A film alapjául önéletrajzi kötete szolgál, sőt a film executive producere is a 2013-ban Puskás Ferenc-díjat nyert futballista lesz.

Az ikonikus csatár életéről és karrierjéről szóló film forgatókönyvét David Lagercrantz és Jakob Beckman írják – adta hírül a Screen.

Zlatan IbrahimovicForrás: AFP

Lagercrantz nem csupán az Ez vagyok én, Zlatan Ibrahimovic című bestseller életrajzi kötet szerzője, de krimiíróként is sikeres: ő folytatta a legsikeresebb skandináv krimiszéria, Stieg Larsson Millenium-sorozatát is (Ami nem öl meg és Mint az árnyék). Az Ami nem öl meg szintén a megfilmesítés küszöbén: a Sony produkciójában 2018 őszére várható, a tetovált lányt Claire Foy alakítja majd.

Az egyelőre cím nélküli Ibra-filmet a svéd B-Reel Films fogja elkészíteni, de mivel még csak a forgatókönyv megírására szerződtették le az írókat, nem tudni, mikor készül el, ki rendezi, illetve, hogy ki fogja alakítani a 36 éves focistát.
A sztori magában hordozza mindazokat az elemeket, amiből nagyszerű filmet lehet készíteni, és amint megvan a forgatókönyv, kidolgozzuk a megvalósítási tervet is, bevonva nemzetközi partnereket is" – mondta a Screennek Fredrik Heinig, a film producere és a B-Reel igazgatója.

Lagercrantz további részleteket árult el a Sportbladet svéd sportlapnak:
Megerősíthetem, hogy írjuk a forgatókönyvet, és úgy vélem, remek lesz. Találkoztam Zlatannal, és alaposan átbeszéltük a projektet, mindannyian izgatottak vagyunk a filmmel kapcsolatban. Ahogy a könyvben, a filmben is a felemelkedés a központi dráma: hogyan jut el Zlatan Malmö Rosengard nevű külvárosából a Juventusba. Ez a svéd amerikai álom."

2015-ben egyébként már készült egy dokumentumfilm Ibrahimovicról – a Becoming Zlatan-t számos fesztiválon játszották.