Így néz ki Lady Gaga a Csillag születikben

Bradley Cooper és Lady Gaga a Csillag születik kamerapróbáján
Vágólapra másolva!
Lady Gaga és Bradley Cooper újraelevenítik a Csillag születik tragikus szerelmi történetét. A film a negyedik amerikai verzió, az első 1937-ben készült.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, ahány kor, annyi Csillag születik. Az elsőt 1937-ben rendezte William A. Wellman, abban Janet Gaynor pályázik hollywoodi babérokra, szerencséjére felkarolja az alkoholista sztár (Fredric March). Szerelembe esnek, de aztán a férfi inkább az óceánba veti magát, mert nem bír megküzdeni démonaival.

A második változatot már George Cukor rendezte, Moss Hart forgatókönyvéből – utóbbi ötlete volt, hogy a szerelmi drámát érdemes lenne zenével fűszerezni. Az 1954-es musicalben Judy Garland alakította a feltörekvő énekesnőt, míg James Mason volt az egykori sztár, akit a szerelem sem tud megmenteni az italtól.

A harmadik változatra 1976-ig kellett várni, ebben Barbra Streisand és Kris Kristofferson alakították a szerelmes show-biz párt. A varietémuzsikát rockra és lírai balladákra cserélték. A filmben elhangzó Evergreen című számért a szerzők, Streisand és Paul Williams Oscart kaptak.

A Csillag születik-ből Bollywoodban is készült egy remake. A 2003-as Aashiqui 2 (Románc 2) playback énekesekkel mesélte újra a tragikus szórakoztatóipari románcot.

Most Lady Gaga adhatja elő saját szerzeményeit a Bradley Cooper rendezte új változatban. Cooper nem csak rendezi, részben írta is a filmet, és a férfi főszerepet, ezúttal country zenészt, is ő alakítja majd.

Rendezői debütálásáról nyilatkozva Cooper elárulta az Entertainment Weekly-nek, hogy annyit biztosan csavarnak az eddigi történeten, hogy a Lady Gaga alakította „csillag" nem lesz a korábbiakhoz hasonlóan „ártatlan figura". Úgy tűnik, hogy az új Csillag születik nem a régi jól bevált feltörekvő tehetség kontra kiégett mentor történetét meséli el újra, hanem többet akar mondani a sztárok – sokszor kölcsönös önzésen alapuló – szerelméről.

Bradley Cooper és Lady Gaga a Csillag születik kamerapróbáján Forrás: Warner Bros./Neal Preston

Az új Csillag születik 2018 májusában érkezik az amerikai mozikba – rengeteg Lady Gaga dallal. Ha minden igaz, az énekesnő születési nevén, Stefani Germanottaként fog a stáblistán szerepelni.