Részegen karambolozott, és őrizetbe vették a francia filmsztárt

2017.12.30. 09:33

Roman Polanski sógornője, a 49 éves francia filmsztár, Mathilde Seigner hajnali háromkor az egyik legismertebb párizsi gimnázium kapuja felé tartott és teljes erővel nekiment az iskolát védő korlátnak. Vérzett, megsérült az orra, majd kitámolygott a kocsijából. A rendőrök hamar megérkeztek, és az első ránézésre is részeg színésznőt bevitték a rendőrségre, majd őrizetbe vették.

Mathilde Seigner a rendőrségen azt mondta, hogy vacsoránál három üveg fehér bort ittak meg, négyen. Az éjszakát a rendőrségen töltötte, majd kora délután kiengedték. Aznap este már játszott is, ugyanis a Théatre de Paris színpadán minden este egy bulvárvígjátékban szerepel.

Mathilde Seigner ismert színészdinasztiából származik, nővére Emmanuelle Seigner, aki Roman Polanski felesége. Nem véletlen, hogy annak idején Mathilde Seigner aláírt egy petíciót, hogy Svájc engedje ki a börtönből Polanskit. A rendező ellen amerikai elfogatóparancs volt (és van) érvényben, mert a hetvenes években megrontott egy kislányt. Végül egyébként Polanskit kiengedték.

Mathilde SeignerForrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Yacine Berrezag

Háromszor jelölték Mathilde Seigner-t César-díjra, ami a francia Oscarnak felel meg. Legemlékezetesebb szereplése nem jelöléseihez kapcsolódik, hanem a 2012-es gálához, amikor ő díjat adott át. A legjobb férfi epizódszínész díját egy kétségtelenül nagy színész, Michel Blanc kapta. Át is adta a szobrot, de nem állta meg, hogy arról kezdjen beszélni, hogy szerinte egy másik jelöltnek, JoeyStarr rappernek kellett volna kapnia a díjat. Mathilde Seigner minden bizonnyal akkor is részeg volt.

A Le Figaro 2007-ben arról írt, hogy abban az évben Mathilde Seigner volt a legjobban fizetett francia színésznő. Akkor közel 3 millió eurót keresett összesen.

Több, nagy közönségsikerben szerepelt ugyanis (a Kemping első részét Franciaországban öt és fél millión nézték meg, a második részt is majdnem négy millióan), de játszott értékes filmekben is, például Claude Lelouchnál vagy Claude Millernél.