Már nem az új Star Wars-t nézték a legtöbben a hétvégén

Meglepő, de a Jumanji-t többen nézték, mint a Star Warst (Dwayne Johnson)
Vágólapra másolva!
Ritkaságszámba megy, hogy egy magyar film ilyen hosszú ideig a legnézettebb 10 film között szerepeljen. A Viszkis még mindig a nyolcadik, és lassan eléri a 300 ezres nézőszámot. Közben a Star Wars: Az utolsó Jedik-et letaszították a trónról.
Vágólapra másolva!

Igaz, nem sokon múlt. A négy hete vetített SW-film 41 252 nézőt vonzott a hétvégén, míg a három hete startolt Jumanji - Vár a dzsungel-re 47 507 jegyet adtak el. A különbség nem is olyannyira jelentős, csak akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a megelőző hétvégéhez képest a Star Wars látogatottsága 70 százalékot esett, hiszen 2017 utolsó hétvégéjén még 141 861 jegy fogyott rá.

Meglepő, de a Jumanji-t többen nézték, mint a Star Warst (Dwayne Johnson) Forrás: AFP

A harmadik helyen a múlt csütörtökön bemutatott Apavadászat végzett, erre 31 825 néző volt kíváncsi, míg a szintén debütfilm Insidious – Az utolsó kulcs című horrorra 26 224 néző volt kíváncsi.

Ötödik a Ferdinánd (16 809), a hatodik az ugyancsak premierfilm Elit játszma (14 958).

Hetedik hete toplistás Antal Nimród akciófilmje, A Viszkis. Ezen a hétvégén is csaknem tízezer néző látta (9 120), és eddig 286 317-en voltak rá kíváncsiak.

Ez azért is figyelemre méltó, mert a múlt héten három olyan premierfilm is vezető helyen végzett, amelyek egy hétvége alatt kiszorultak a legjobb tíz közül (Tökéletes hang 3, Egy szent szarvas meggyilkolása, Bőrpofa).

Ugyanakkor, a magyar film iránti töretlen érdeklődést az is mutatja, hogy Enyedi Ildikó lassan egy éve bemutatott, Arany Medvével kitüntetett filmje még mindig képes a nézőket megszólítani.

Ezen a hétvégén 1 836-an látták, a film lassan eléri a 100 ezres nézettséget (97 240). Ezzel olyan filmeket is maga mögé utasít a lista 16. helyét elfoglaló Enyedi-alkotás, mint a hétvégén Golden Globe-díjjal kitüntetett (A Viszkis-sel egy időben bemutatott) családi animáció, a Coco, amire 995 jegyet adtak el a hétvégén (össznézőszáma: 72 320).