Összetörte a díját a kétszeres Golden Globe-jelölt rendezőnő

Steven Spielberg, Greta Gerwig és Tom Hanks a National Board of Review díjátadóján
Vágólapra másolva!
Greta Gerwig nem csupán az év egyik legjobb vígjátékának rendezője, de az élete is kész komédia.Idén Arany Glóbuszra jelölték a Lady Bird című keserédes vígjáték forgatókönyvéért, amit végül nem kapott meg, viszont neki ítélték oda az Egyesült Államok egyik legpatinásabb kritikusi csoportjának, a National Board of Review rendezői díját. Ezt sikerült összetörnie.
Vágólapra másolva!

Nem sokáig tarthatta kezében a gravírozott üveglapot, mert lányos zavarában elejtette, és a műtárgy ripityára tört a márványpadlón.

– mondogatta Greta megtörten.

Sovány vigasz, de egy másik díjazott is eltörte a díját: Amy Pascal producer ugyanolyan suta volt, mint Greta Gerwig.

A rendező egyébként a kötelező köszönetnyilvánításkor is bakizott, mert a Lady Bird minden fontosabb közreműködőjének háláját fejezte ki, de kifelejtette a felsorolásból a barátját, Noah Baumbach rendezőt.

Greta Gerwig előző Arany Glóbusz-jelölését a Frances Ha című filmjéért kapta.

Steven Spielberg, Greta Gerwig és Tom Hanks a National Board of Review díjátadóján Forrás: Stephen Lovekin/REX/Shutterstock

A Lady Bird egyébként megkapta a legjobb vígjátéknak járó Golden Globe-ot, 9 kategóriában jelölték a rangos BAFTA-n, és komoly Oscar-esélyesnek tartják, ahogyan azt is valószínűsítik, hogy a szintén Aranglóbusz- nyertes főszereplő Saoirse Ronan hazavihet majd egy aranyszobrocskát.